Volt F1-es pilóták is indulnak az Extreme E sorozatban

Közzétéve:
2019-11-22, 18:47

A magyar résztvevőket felvonultató extrém off-road bajnokság egykori Forma-1-es pilótákkal erősít.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az elektromos SUV-ket felvonultató Extreme E off-road bajnokság szervezői 12 újabb versenyző nevét jelentették be. A tervek szerint 2021-ben indul a sorozat, de már most ismert az összes résztvevője.

Az Extreme E E-SUV ODYSSEY 21 versenyeire Brazíliában az Amazonas esőerdőben, a Grönlandon lévő Kangerlussuaqban, Szaúd-Arábiában, a Himalájában, és még egy eddig be nem jelentett helyszínen kerül sor.

Az első körben bejelentett versenyzők listáján Sébastien Ogier, Andreas Bakkerud, Kevin Bakkerud, Timmy Hansen Timo Scheider, Jamie Chadwick, Katherine Legge, Mikaela Ahlin-Kottulinsky, Lucas di Grassi, Andre Lotterer, Sacha Prost és Nelson Piquet Jr. neve szerepel. Megnevezték a résztvevő csapatok egy részét is. Ebből kiderül, hogy a Venturi, az ABT, a HWA AG és a Veloce Racing is vállalkozik a megmérettetésre.

A frissen bejelentett versenyzők között a nagy tapasztalattal rendelkező Billy Monger, Karun Chandhok, Jerome D’Ambrosio, Daniel Abt és Oliver Turvey neve látható. A Dakar-győztes Sam Sunderland, a DTM-ben is megfordult Loic Duval, a GT pilóta James Rossiter, az ERC bajnok Chris Ingram és a japán szuperbike versenyző Takuma Aoki is rajthoz áll az off-road viadalokon. A mezőnyt két magyar raliversenyző, Szabó Krisztián és Bessenyey Zoltán egészíti ki.

„A klímaváltozás elleni küzdelem kiemelten fontos. Minden, amit most teszünk, kihatással lesz a jövő generáció életére. A felelősségünk egyértelmű, senkinek nem szabad ezt figyelmen kívül hagynia. Az Extreme E futamok olyan helyeken lesznek, amit nem látogatunk minden nap. Az emberi beavatkozás fontosságára fel kell hívnunk a figyelmet. Az emberek egyszerre lesznek környezettudatosabbak és élvezhetnek nagyszerű versenyeket. Büszke vagyok, hogy a részese lehetek ennek a programnak” - mondta Billy Monger, a sorozat egyik újonnan bejelentett versenyzője.

SUV versenyzés közben

A Sky Sports F1 szakértőjeként dolgozó, egykori Forma-1-es pilóta, Karun Chandhok a következőket tette hozzá:

„Az Extreme E a helyszínek és a versenyautók tekintetében formabontón gondolkozik. Nagyon érdekes kihívásnak ígérkezik. A sorozat felhívja a figyelmet a környezeti és klímaváltozást érintő problémákra. Sokat jelenthet ez a fiatalabb generációk számára. Én szeretném, ha a gyerekeim tiszta folyókat, hófödte hegycsúcsokat, és oxigéndús zöld területeket láthatnának a jövőben. Ez nem fog megtörténni, ha az emberek homokba dugják a fejüket. Ha valaki ellátogat a Nagy-korallzátonyhoz, akkor láthatja a katasztrofális állapotokat.

Sportszakmai szempontból is érdekel a kihívás, mivel versenyzői pályafutásomat eddig aszfalton töltöttem, így érdekes lesz a komfortzónámon kívül szerepelnem. Az édesapám a nyolcvanas években egy Ford Escorttal részt vett a Himalája Ralin. Csodálatos képek készültek arról a kalandról. Szeretnék a nyomdokaiba lépni” - zárta gondolatait Chandhok.

Forrás:

További autós hírek

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Kapcsolódó írások

AMTS 2019
2019. március 14.
A 2019-es AMTS-en ismét vár a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség által megtöltött pavilon, lesz páros drift verseny és off-road show a programok között!
Tesla pickup
2019. május 07.
Elon Musk az utóbbi időben többször is bebizonyította, hogy nem fél elrugaszkodni a valóságtól
Az Extreme E prototípusa terepen, oldalról fotózva
2019. október 02.
Több cikket is láthattál már az Extreme E elektromos off-road szériáról, amely az új zöld Dakar lehet.
Extreme E
2019. december 17.
Az elektromos off-road bajnokság első versenyhétvégéjét Szenegálban rendezik.