szombat - 2023. március 25.
10.5 °C
közepes eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Hamilton-ügy mellett egy másik fontos projekt is leköti az új FIA elnök figyelmét

2022. január 24. | 11:46

Nem telnek unalmasan Mohammed bin Szulajm napjai mostanság.

A Ferrari F1-es istállójánál csapatfőnökként tevékenykedő Mattia Binotto elmondta, hogy a 2026-os szezontól érvénybe lépő új motorszabályok mielőbbi lefektetésére kiemelt fontosságú feladatként tekint az FIA új elnöke, Mohammed bin Szulajm.

Miután Jean Todt lemondott tisztségéről, Szulajm került a szervezet élére, aki a Forma-1 világának viharos időszakában vette át az irányítást. A 2021-es évad hihetetlen körülmények között ért véget, az új elnök pedig elismerte, hogy még nem kapott választ Lewis Hamiltontól, aki a szezonzáró verseny után mély hallgatásba merült, egyes hírportálok már megpendítették, hogy akár vissza is vonulhat.

A hétszeres világbajnok elszakította magát a közösségi platformoktól, és a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolffal együtt kihagyta az FIA szezon utáni díjátadó gáláját, mivel mind a csapat, mind a pilóta úgy érzi, hogy megfosztották őket a győzelemtől, és így az egyéni vb-címtől is Abu-Dzabiban.

Az élet azonban nem állhat meg a Hamilton-ügy miatt, Szulajm sem ér rá ezzel az egy kérdéssel foglalkozni. Hivatalba lépése óta (sőt, már előtte is) számtalan tárgyalást folytatott a csapatokkal az F1-en belül, hiszen a 2026-os szezontól új motorszabályok lépnek életbe a sorozatban, ezzel a feladattal is muszáj foglalkoznia az új elnöknek.

A Ferrari a Forma-1 egyik elismert motorgyártójaként természetesen részt vesz a tárgyalásokban, és Binotto szerint Szulajm szeretné minél előbb a csapatok elé tárni a végleges szabálytervezetet. Wolff nemrég betekintést engedett abba, hogyan haladnak a tárgyalások a 2026-os motorszabályokról, az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva azt mondta, hogy a főbb pontokban már sikerült zöld ágra vergődnie a csapatokkal az elnöknek, de néhány részletkérdés még tisztázásra vár.

Korábban már megerősítést nyert, hogy az új teljesítményegységek megtartják a jelenlegi 1,6 literes, V6-os motort, de az MGU-H (hőenergia-visszanyerő rendszer) alkatrészt kiveszik a csomagból, miközben az elektromos teljesítményt 350 kW-ra növelik. Illetve ahogy azt korábban már megírtuk, az F1 a fenntartható bioüzemanyag létrehozásán dolgozik.

  • Címkék:
  • F1
Ezek voltak a világ legkelendőbb új autói 2021-ben Helyszíni bírság, holott szabályosan parkoltam?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!