Herczig Norbert idén az EB-dobogóra hajt

Közzétéve:
2019-03-21, 09:32

A MOL Racing Team párosa alig várja, hogy elkezdődjön az ERC idei szezonja

Hétvégén startol az Európai Rally Bajnokság az Azori-szigeteken, tavaly egy defekt árnyékolta be a versenyüket, de így is a hatodik helyen fejezték be életük első ERC futamát, idén pedig a megszerzett rutinnak köszönhetően még előrébb is végezhetnek.

Múlt héten még Magyarországon tesztelt a Herczig Norbi-Ferencz Ramón duó, az elmúlt napokban pedig már az az Azori-szigeteken tettek néhány teszt kilométert a VW Polo GTI R5-be. A sikerekben gazdag pályafutása első ERC-szezonjában az előkelő hatodik helyen végző magyar versenyzők izgatottan várják a szezon kezdetét.

"Nagyon jól sikerült a kinti teszt, jó pályát kaptunk a rendezőktől, és viszonylag sokat tudtunk menni az autóval, ami nyilván nagyon fontos, hiszen ez lesz az első éles versenyünk a Polóval” - mondta Herczig Norbert.

Herczig Norbi a depóban

A versenynaptárban több olyan pálya is szerepel, amin mentek már tavaly, akad olyan aminek megfordították a menetirányát, de teljesen új szakaszok is helyt kaptak. A MOL Racing Team tagjainak sikerült gyorsan ráhangolódni a furcsa, vulkáni kőzetből álló útburkolatra és nagyon jól képbe kerültek az egész versennyel kapcsolatban.

A tavalyi évben meglepetésként érte őket, hogy a pálya egyik végén gyönyörűen sütött a nap, a cél környékén pedig sűrű köd és eső volt, most már erre is fel vannak készülve, de ehhez kellett a tapasztalat.

Herczig Norbi a VW Polo GTI R5 volánja mögött

2018-ban többször is elhangzott, hogy az első szezonban a legfontosabb minden pályán végigmenni, versenyrutint gyűjteni és összerakni a saját itinert, amit a világ összes belső kamerás felvétele sem tud pótolni. Ez meg is történt, sőt a MOL Racing Team minden várakozást felülmúlóan jól szerepelt, és ennek idén kell majd igazán kamatoznia.

"Azért küzdöttünk tavaly egész évben, hogy idén úgy állhassunk rajthoz, ahogy most megérkeztünk: felkészülten, jó háttérrel, saját itinerekkel és mindennél nagyobb becsvággyal” - mondta elszántan a MOL Racing Team pilótája.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?
Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!