Egy évvel ezelőtt Ferdinand Porsche és üzleti partnere, Vinzenz Greger élesztette újra az Ice Race-t. Ezzel annak a téli autóversenynek a hagyományát szeretnék tovább vinni, amelyet Zell am See-ben rendeztek 1937 és 1973 között minden évben. 2019-ben hatalmas sikert aratva idén az Ice Week 2020 programsorozat zárásaként rendezik meg a jeges versenyt.

A program mögé idén a Pirelli állt be szponzorként, ez is mutatja, hogy ez bizony nem az amatőr versenyek kategóriájába tartozik. A résztvevő autók között böngészve egyszer-kétszer kihagyott a szívritmusom. Ugyanis ott lesz a Porsche 919 Hybird Evo, amely igen eredményesen teljesített a Nordschleifén, továbbá a Skoda Fabia Rally2 Evo is szépen mutat, de nem annyira mint az 1976-os Jagermeister Forma 1-es March-Cosworth dupla, szöges hátsó gumikkal.

Ezeken kívül látható lesz még egy 1955-ös Porsche 550 Spyder is, na meg ennek a hőskori technikának a szöges ellenéte az Audi e-tron FE05-ös Formula-e autó is, Daniel Abtvel a volánnál. Természetesen a legendás S1-es Audi sem hiányozhat a jeges csapatásról. Beleborsódzik a hátam, ahogy elképzelem az öthengeres erőforrás durrogását, csattogását, miközben szöges gumikon keresztbe veretik neki...

 A korábban bejelentett járműveken kívül a szervezők azt állítják, hogy a kiállítandó autók között szerepel egy Porsche 911 Carrera 3.2 4×4, amely megnyerte az 1984-es Dakar Rallyt. Ennek fényében reális a 10 000-es nézőszám, amire számítanak a két napos rendezvényen.

Úgy gondolom, hogy felkerült egy újabb tétel a bakancslistámra, amit 2021-ben szeretnék majd kipipálni!

Kedvcsinálónak itt egy kis hangulatvideó!