Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Így zajlott Lewis Hamilton és Valentino Rossi versenygépcseréje

2019. december 12. | 18:52

A két legenda akciójával kapcsolatban sokáig titkolóztak.

Társszerző: Hajdu Balázs

Lewis Hamilton és Valentino Rossi egy napra munkaeszközt cseréltek. A brit világbajnok kipróbálhatta az olasz legenda Yamaháját, Rossi pedig mehetett egy kört a Mercedesszel. Ketten összesen 15 világbajnoki címmel rendelkeznek, saját sportágukban minden idők legjobbjai között vannak.

A nagy helycserére Valenciában került sor a hét elején. Hamilton számára az idei év megkoronázását jelentette a lehetőség. A britnek ugyan van némi tapasztalata kétkeréken, de most először ült MotoGP gépen. Rossi kilenc évvel ezelőtt már beülhetett egy F1-es Ferrariba, most pedig a hibrid éra egyeduralkodó masináját is kipróbálhatta. Mindketten megcsúsztak néhányszor, ám nagyon élvezték a lehetőséget. Ami azt illeti, az időeredményük is elég meggyőző volt.

Rossi mindössze 1,5 másodperccel volt lassabb Hamiltonnál, a brit világbajnok azonban 4 másodperccel elmaradt Rossi motoros idejétől.

„Nagyon nehéz irányítani ezt a motort. Egy kicsit megcsúsztam, ám ezzel együtt sikerült egy darabban visszahoznom a gépet. Lépésről-lépésre próbáltam tanulni, elismerem, hogy nehéz dolguk van a motorversenyzőknek” - beszélt élményeiről Hamilton.

A 34 éves Hamilton és a 40 esztendős Rossi a saját sportágukban legendáknak számítanak. Ezzel a teszttel mindketten fényesen bizonyították, hogy rendkívül tehetségesek, és több kategóriában is megállnák a helyüket.

Kvízjáték: Ismerd fel a 8 autót a felnije alapján! - 2. rész F1: megvan a Ferrari 2020-as autójának bemutatási dátuma

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!