Valentino Rossi pályára viszi Lewis Hamilton Mercedesét

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-12-09, 07:59

A brit sztár pedig egy kétkerekűvel száguldozhat majd.

Hamarosan elérkezik az a pillanat, amire bizonyosan sokan vártak, nevezetesen Valentino Rossi és Lewis Hamilton versenygépet cserél egymással Spanyolországban december 9-én. Ez azt jelenti, hogy a Doktor egy F1-es autóval körözhet a valenciai pályán, míg Hamilton kölcsönkapja az olasz motorversenyző Yamaháját.

Azt mind Rossiról, mind Hamiltonról tudni lehet, hogy belevaló figura, nem riadnak vissza semmilyen kihívástól. Mivel mind a két klasszisnak szponzora az energiaitalokat gyártó Monster Energy, így könnyebben tető alá lehetett hozni a nem mindennapi cserét, ami egyben komoly hírverést is jelent a cégnek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I think me and @LewisHamilton will have some fun soon ? @MonsterEnergy @Mercedesamgf1 @Yamahamotogp #LH44VR46

valeyellow46 (@valeyellow46) által megosztott bejegyzés,

Rossi minimálisan könnyebb helyzetben van, mint Hamilton, ugyanis korábban már vezetett F1-es autót, nem is akármilyet, egy Ferrarit. Az olasz fenegyerek állítólag Michael Schumachert is lenyűgözte anno, azonban Rossi 2010 óta nem vezetett F1-es kocsit, most egy 2017-es Mercedesszel száguldozhat majd a pályán.

Hamilton ezzel szemben soha nem vezetett még MotoGP-motort, bár azt lehet tudni a hatszoros F1-világbajnokról, hogy odavan a kétkerekűekért, szóval minden bizonnyal megbirkózik majd a feladattal. Az egyelőre nem világos, hogy miként fog lezajlani a nagy „csata”, de ez hamarosan úgy is kiderül.

Kapcsolódó írások

Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
2019. december 12.
A két legenda akciójával kapcsolatban sokáig titkolóztak.

További hírek