Ilyen még nem volt! A Red Bull Air Race a Balatonra érkezik

Közzétéve:
2019-07-09, 13:35

Július 13-án és 14-én a magyar tenger ad otthont az utolsó előtti Red Bull Air Race fordulónak.

Korábban elég hányattatott sorsa volt a 2019-es magyar fordulónak, először Tarlós István elüldözte a fővárosból, majd a Balaton körül élők tiltakoztak ellene, végül Zamárdi befogadta. Ezek után a Red Bull kijelentette, hogy jövőre nem támogatják az Air Race rendezését. Így a 2003 óta megrendezésre kerülő sorozat története befejeződik.

Az évek alatt több mint 90 versenyt rendeztek világszerte, Magyarországra pedig 12 alkalommal látogattak el. A világ legkiválóbb pilótái csaptak össze az épített pályákon, melyeket alacsonyan, nagy sebességgel és lélegzetelállító manőverekkel fűszereztek.

Red Bull Air Race a fővárosban

Szóval, a lényeg, hogy az ikonikusnak számító budapesti helyszínt a Balaton váltja és úgy néz ki, hogy utoljára egy rendhagyó versenyt láthatsz majd Zamárdiban. A kétnapos rendezvényen nem csak a repülés kedvelői találják meg a számításaikat.

Ugyanis szárazföldi programokból sem lesz hiány a hétvégén. A szórakoztatásról a Gravity Academy Trial biciklis csapat, Horgas Péter parkouros, Freestyle Foci, valamint B-girl és B-boy breakesek gondoskodnak a parton. Ezeken kívül mindkét nap élő DJ párbaj garantálja a pörgős szetteket a rendezvényre látogatóknak. A gyerekeket pedig ugrálóvár várja.

Versenyrepülő oldalról nézve

Az aktív kikapcsolódásra vágyók szimulátorok, különböző konzolok és retro számítógépek várják a gaming sátrakban. A focirajongók pedig FIFA mérkőzésekre is kihívhatják egymást az óriás LED falon.

Besenyei Péter műrepülő világbajnok, a sportág keresztapja egyedi bemutatójával kápráztatja el a közönséget. Tiszteletét teszi Zamárdiban a Red Bull világszerte kuriózumnak számító történelmi repülőgép flottája is, amely a legkülönlegesebb légi járművekkel hasít át a Balaton felett.

Besenyei Péter a repülőjében ülve

A négy állomásra szűkített szezon harmadik fordulóját rendezik Magyarországon, ez úgy fog kinézni, hogy július 13-án szombaton a kvalifikációs fordulókat, 14-én vasárnap pedig a döntőket rendezik.

A verseny elég szoros, a tabella élén jelenleg a japán pilóta, Joshide Muroja áll, őt a címvédő Martin Sonka követi. Rendkívül kiélezett a csata, szóval bármi megtörténhet. A futammal kapcsolatos további információk és hírek a http://www.redbullairrace.com/ oldalon találhatók.

Hétvégén rendezik a Hungaroring Classicot is, amely szintén fontos esemény számomra. Nem tudtam választani így mind a két helyszínen jelen leszek. Márkkal szombaton tudósítunk a mogyoródi versenypályáról, vasárnap pedig leruccanok Zamárdiba.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Besenyei Péter repülője közelről
2019. július 17.
Elég mozgalmas volt a mögöttem álló hétvége, melynek vasárnapján Zamárdiban, a Balaton parton csorgattam a nyálam.
Versenygép Budapesten
2019. május 29.
A Red Bull úgy döntött, hogy nem támogatja az Air Race világbajnokságot 2020-tól

További hírek