Van egy versenysorozat Mexikóban, amelyet minden évben megrendeznek a Kaliforniai-félszigeten és amelynek az 1 600 kilométeres távját a versenyzőknek 30-40 óra alatt egyhuzamban kell teljesíteniük. A hivatalosan Score Baja 1000 nevet viselő tereprali egyáltalán nem a puhányoknak való. A résztvevők gyakorlatilag bármilyen, a célra természetesen megfelelően felkészített autóval indulhatnak a géposztályok valamelyikében, akár egy ősöreg Volkswagen Bogárral vagy akár egy sok százezer dollár értékű super truckkal.

Jimco Racing Reaper sivatagi versenyautó

Az utóbbi kategóriába tartozik a kaliforniai Jimco Racing nevű csapat Ford F150 Raptor inspirálta Reaper nevű versenygépe is. Azért csak Ford-inspirálta autóról beszélünk, mert csupán kívülről hasonlít az amerikai gyártó pickupjára, a lemezek alatt ez egy színtiszta célszerszám, arra készült, hogy padlógázzal keresztül autózzák vele a kietlen táj úttalan útjain. Masszív acélból készült váza, méteres rúgói, bivalyerős V8-as motorja és hatalmas kerekei nem is szolgálhatnának más célokat.

Jimco Racing Reaper sivatagi versenyautó felfüggesztés

A 3 084 kilogrammos versenygépet a Chevrolet 9,1 literes „big block” erőforrása mozgatja, 800 lóereje és 949 Nm-es forgatónyomatéka bőven elegendő ahhoz, hogy átrajzolja a tájat. Az erő átviteléről egy tartós, mindössze 4 fokozatú hagyományos automata váltó gondoskodik, nincs is szükség több fokozatra, mert a motor minden fordulatszám-tartományban brutálisan erős. Ami a rugózást illeti, itt sincs szégyenkezni valója a Reapernek, elöl 66, hátul 81 centimétert képesek berugózni a kerekek.

Jimco Racing Reaper sivatagi versenyautó beltér

Szemfülesek kiszúrhatják, hogy a beltérről készült fotón túl sok a luxus egy versenyautóhoz képest. Nos nem is tévednek, a finom bőrrel kárpitozott ülések vagy a bőrbe csomagolt műszerfal valóban nem illenek a képbe. Ennek oka, hogy a Jimco Racing Reaperje nem is arra készült, hogy versenyezzenek vele, csupán a verseny előfutára, arra fogják használni a csapatnál, hogy az igazi versenyzők és a valóban a futamra készült autó előtt megnézzék vele a versenykörülményeket. Ez persze semmit nem von le a super truck képességeiből.