Ilyet még nem láttam és szerintem te sem! - Red Bull Air Race GALÉRIA

Közzétéve:
2019-07-17, 07:37

Elég mozgalmas volt a mögöttem álló hétvége, melynek vasárnapján Zamárdiban, a Balaton parton csorgattam a nyálam.

Sokat bosszankodtak az olvasóink is, amiért elvitték Budapestről a Red Bull Air Race-t. Szerintem pedig korábban kellett volna! Vasárnap Zamárdiba érve semmilyen fennakadásom, afférom nem volt a biztonsági őrökkel, minden precíz és pontos volt.

A media passom átvétele után a Szentkirályszabadjai reptéren lévő hangárba látogattam, majd megnéztem, hogyan is fest egy pilon belülről. Aztán az egyik lelátóról tárult elém először a Balaton vizén kialakított pálya, amely egyszerűen hihetetlen volt! Háttérben a Tihanyi-félszigettel és a Bencés Apátsággal.

Egy gyors ebéd után a média teraszról fotóztam a Master Class pilótáit. Nagyon tetszett, az amit láttam. A budapesti nyomorgás és állandó fejetlenség helyett egy nyugodt és családias fesztivál hangulatú rendezvény kerekedett Zamárdiban.

A Tihanyi Bencés Apátság előtt egy repülő
A Tihanyi Bencés Apátság előtt egy repülő

Délutánra felmelegedett a víz és kisütött a Nap, így akadtak, akik a kialakított pályához viszonylag közel merészkedtek valamilyen úszó alkalmatossággal. A szervezők ezt engedték is, ami kicsit meglepő volt számomra, de így érdekes hangulatú képeket lehetett készíteni, az már biztos.

Sajnálom, hogy nem látogat el többször Magyarországra a Red Bull Air Race. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valamilyen utóda a sorozatnak.

A galériában szereplő, logóval ellátott képek a Tamron Magyarországtól kapott "Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2" típusú objektívvel készültek. Az említett objektív tökéletesen kiállta a próbát. Köszönöm szépen a támogatást.

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

Versenygép Budapesten
2019. május 29.
A Red Bull úgy döntött, hogy nem támogatja az Air Race világbajnokságot 2020-tól
Egy repülő a lampionok közt felülnézetből
2019. július 09.
Július 13-án és 14-én a magyar tenger ad otthont az utolsó előtti Red Bull Air Race fordulónak.
Matt Hall a balatoni forduló nyertese
2019. július 16.
Mindenki a regnáló bajnokot, Martin Šonkát várta az élre, azonban elütött egy pilont az fináléban, így csak a negyedik helyen végzett.
Red Bull Air Race
2019. március 03.
Zamárdi polgármestere és a Red Bull Air Race GambH ügyvezetője bizakodó, kérdés, a helyi lakosság mennyire lesz toleráns?