Ilyet még nem láttam és szerintem te sem! - Red Bull Air Race GALÉRIA

Közzétéve:
2019-07-17, 07:37

Elég mozgalmas volt a mögöttem álló hétvége, melynek vasárnapján Zamárdiban, a Balaton parton csorgattam a nyálam.

Sokat bosszankodtak az olvasóink is, amiért elvitték Budapestről a Red Bull Air Race-t. Szerintem pedig korábban kellett volna! Vasárnap Zamárdiba érve semmilyen fennakadásom, afférom nem volt a biztonsági őrökkel, minden precíz és pontos volt.

A media passom átvétele után a Szentkirályszabadjai reptéren lévő hangárba látogattam, majd megnéztem, hogyan is fest egy pilon belülről. Aztán az egyik lelátóról tárult elém először a Balaton vizén kialakított pálya, amely egyszerűen hihetetlen volt! Háttérben a Tihanyi-félszigettel és a Bencés Apátsággal.

Egy gyors ebéd után a média teraszról fotóztam a Master Class pilótáit. Nagyon tetszett, az amit láttam. A budapesti nyomorgás és állandó fejetlenség helyett egy nyugodt és családias fesztivál hangulatú rendezvény kerekedett Zamárdiban.

A Tihanyi Bencés Apátság előtt egy repülő
A Tihanyi Bencés Apátság előtt egy repülő

Délutánra felmelegedett a víz és kisütött a Nap, így akadtak, akik a kialakított pályához viszonylag közel merészkedtek valamilyen úszó alkalmatossággal. A szervezők ezt engedték is, ami kicsit meglepő volt számomra, de így érdekes hangulatú képeket lehetett készíteni, az már biztos.

Sajnálom, hogy nem látogat el többször Magyarországra a Red Bull Air Race. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valamilyen utóda a sorozatnak.

A galériában szereplő, logóval ellátott képek a Tamron Magyarországtól kapott "Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2" típusú objektívvel készültek. Az említett objektív tökéletesen kiállta a próbát. Köszönöm szépen a támogatást.

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

További autós hírek

Egy életveszélyes előzés végén ütközött érintőlegesen egy eddig ismeretlen jármű egy Seattal Egyházasrádóc közelében, pénteken hajnalban – írja a 112…

A parkolásvizsgálat 2020. január 23. és február 6. között zajlik, összesen két napig 6 órától 20 óráig.  Kőbányán, a Kőér…

Az utóbbi napok ködös időjárása nem kicsit nehezítette meg a közlekedést. Városon kívül még durvább volt a helyzet. Kaptunk ma…

Egy hét múlva, január 31-én érvényességüket vesztik a korábban vásárolt éves autópálya-matricák. Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le,…

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan…

Kapcsolódó írások

Versenygép Budapesten
2019. május 29.
A Red Bull úgy döntött, hogy nem támogatja az Air Race világbajnokságot 2020-tól
Egy repülő a lampionok közt felülnézetből
2019. július 09.
Július 13-án és 14-én a magyar tenger ad otthont az utolsó előtti Red Bull Air Race fordulónak.
Matt Hall a balatoni forduló nyertese
2019. július 16.
Mindenki a regnáló bajnokot, Martin Šonkát várta az élre, azonban elütött egy pilont az fináléban, így csak a negyedik helyen végzett.
Red Bull Air Race
2019. március 03.
Zamárdi polgármestere és a Red Bull Air Race GambH ügyvezetője bizakodó, kérdés, a helyi lakosság mennyire lesz toleráns?