2019. július 17. | 09:37

Elég mozgalmas volt a mögöttem álló hétvége, melynek vasárnapján Zamárdiban, a Balaton parton csorgattam a nyálam.

Sokat bosszankodtak az olvasóink is, amiért elvitték Budapestről a Red Bull Air Race-t. Szerintem pedig korábban kellett volna! Vasárnap Zamárdiba érve semmilyen fennakadásom, afférom nem volt a biztonsági őrökkel, minden precíz és pontos volt.

A media passom átvétele után a Szentkirályszabadjai reptéren lévő hangárba látogattam, majd megnéztem, hogyan is fest egy pilon belülről. Aztán az egyik lelátóról tárult elém először a Balaton vizén kialakított pálya, amely egyszerűen hihetetlen volt! Háttérben a Tihanyi-félszigettel és a Bencés Apátsággal.

Egy gyors ebéd után a média teraszról fotóztam a Master Class pilótáit. Nagyon tetszett, az amit láttam. A budapesti nyomorgás és állandó fejetlenség helyett egy nyugodt és családias fesztivál hangulatú rendezvény kerekedett Zamárdiban.

Délutánra felmelegedett a víz és kisütött a Nap, így akadtak, akik a kialakított pályához viszonylag közel merészkedtek valamilyen úszó alkalmatossággal. A szervezők ezt engedték is, ami kicsit meglepő volt számomra, de így érdekes hangulatú képeket lehetett készíteni, az már biztos.

Sajnálom, hogy nem látogat el többször Magyarországra a Red Bull Air Race. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valamilyen utóda a sorozatnak.

A galériában szereplő, logóval ellátott képek a Tamron Magyarországtól kapott "Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2" típusú objektívvel készültek. Az említett objektív tökéletesen kiállta a próbát. Köszönöm szépen a támogatást.

Alapjárat helyszíni tudósítás