A program már csütörtökön elindult, mert a fiatal résztvevőkre tekintettel a bajnokság rendezői rendszeresen beiktatnak egy tesztnapot. Ezen Bence és csapata, az RXP – Simoncelli Squadra Corse Junior Team három felmenetel alatt igyekezett megtalálni a megfelelő beállításokat a másnapi kvalifikációra, és a versenyre.

Péntekre sikerült komolyabbat gyorsulni, Bence már a legelső körök után felvette a ritmust, és megfutotta, sőt túl is szárnyalta a márciusi nyitófordulóban elért legjobb időeredményét. Persze ezalatt a mezőny sem tétlenkedett, mindenki más javult szezonkezdethez képest, de a fiatal magyar pilóta így is a 11. helyre hozta be motorját az első időmérőn.

Kecskés Bence a Misanói pálya egyik kanyarjában

Szombaton egy kvalifikáció és egy verseny várt a PreMoto3-as fiúkra, akiknek a nagy meleg után a változatosság kedvéért az esővel is meg kellett megküzdeni. A vizes körülmények között Bence 13. helyet motorozott a mért edzésen, majd a délutáni futamon újból előjöttek a már korábbi fordulók alatt is tapasztalt fékproblémák, az első körökben Bence folyamatosan küzdött a technikával, ám később magára talált, és sikerült behoznia a motort a 13. helyre.

Kecskés Bence a Misanói pálya cél egyenesében

Vasárnap egy trükkös warm up után jöhetett a hétvége záró futama. A pálya állapota talán itt volt a legrosszabb, hiszen egy özönvízszerű esőzés után rohamosan elkezdett száradni, felettébb trükkös helyzet elé állítva a junior versenyzőket. Bence itt sem vallott szégyent, hiszen egészen a 13. helyig kapaszkodott, erős dupla pontszerzésével pedig ismét bizonyította, hogy szemtelenül ifjú kora ellenére mekkora potenciál lakozik benne. 

 

 

Az autós világ friss híreit az Alapjárat Autós Hírműsorban találod:

Fotó: RXP - Race for Passion