Kecskés Bence Mugellóban is értékes pontokkal gazdagodott

Közzétéve:
2019-05-02, 07:38

Az elmúlt hétvégén Mugellóban rendezték az olasz CIV PreMoto3-as bajnokság második fordulóját, méghozzá egy rettentően tehetséges magyar tinivel a mezőnyben

Kecskés Bence a felmerülő nehézségek ellenére - a bajnokság legfiatalabb versenyzőjeként - ismét nagyot gurított: mindenféle előzetes pályaismeret nélkül verekedte be magát a pontszerzők közé!

Mint azt már korábban is megírtam, a 12 éves versenyző úgy utazott el a világ egyik legismertebb és legnagyobb kihívást jelentő versenypályájára, hogy semmiféle gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezett az aszfaltcsíkról. A versenyhétvége a pénteki szabadedzéssel kezdődött, a pilótának mindösszesen harminc perc állt rendelkezésre, hogy megismerkedjen az ívekkel és motorjának beállításaival. Ezután következhetett az első időmérő edzés, ahol a magyar fiú a 21. helyen végzett.

Kecskés Bence a mugellói pálya egyik kanyarjában

Szombaton a második kvalifikációval indított a PreMoto3-as mezőny, itt már a versenyre megszerezhető rajtpozíció mellett az abroncsok megfelelő bekoptatása, és a taktika is sokat nyomott a latban. A délutáni futamon a magát huszadik helyre kvalifikáló Kecskés remekül kapta el a rajtot és jól is tartotta magát, a kőkemény munka pedig kifizetődött: a magyar srácot a 15. helyen intette le a kockás zászló, de egy versenytárs büntetése miatt később előresorolták, így a 14. lett.

Ezután következett a vasárnapi zárófutam, amely kaotikus keretek között zajlott. A délelőtti warmup napsütéses időjárása után a trükkös, hullámvasútszerű mugellói pályát egy heves esőzésnek köszönhetően elárasztotta a víz, aminek hatására a tervezett időrendhez képest az egyik verseny csúszott a másik után.

Kecskés Bence a boxban

Bencééket este hat óra után sikerült elrajtoltatni, és a magyar motoros a borzasztó körülmények - az erős szél és félig száraz, félig nedves aszfalt - közepette sem hazudtolta meg magát: fegyelmezett és taktikus versenyzéssel egészen a 13. pozícióig küzdötte fel magát, további értékes pontokat szerezve egy olyan helyszínen, amivel előzőleg még csak a szimulátorban találkozott.

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt RXP - Sic58 Magyarország

Kapcsolódó írások

Kecskés Bence a misanói pálya egyik kanyarjában
2019. április 02.
Kecskés Bence a középmezőnyt lőtte be reális célnak az első CIV PreMoto3-as hétvégéjén, ennek ellenére remek tempót diktálva azonnal a vastag pontszerzésért harcolhatott
Kecskés Bence Imolában egy kanyarban
2019. július 04.
Kecskés Bence a hétvégén Imolában versenyzett. A szupertehetséges tini az egyik legnehezebb pályán érte el eddigi legjobb PreMoto 3-as helyezését.
Kecskés Tamás (99) és Bereczki Dávid (21) Franciacortán
2019. április 09.
Az elmúlt hétvégén belecsaptak a lecsóba a legkisebbek is, Bereczki Dávid és Kecskés Tamás idei első versenyét Franciacortán rendezték
Marco Simoncelli box
2019. január 15.
Egy rövid olaszországi látogatás alkalmával is rengeteg élménnyel lehet gazdagodni, ez most sem volt másképp