Kecskés Tamás felállt a dobogóra Cerviában

Közzétéve:
2019-05-31, 16:52

Hétvégén Cerviaban rendezték a CIV MiniMoto bajnokság második fordulóját, ahol megint rendkívül komoly nemzetközi mezőny jött össze.

A franciacortai forduló után Cerviába látogatott a CIV MiniMoto bajnokság. A pályán ott volt Kecskés Tamás is, aki ismét remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, aki ezúttal egyedül vágott neki a hétvégének, szülei nem tudtak vele tartani. Ez egy rövid ideig rányomta a bélyeget a tehetséges kisfiú kedvére, ám hamar átlendült a holtponton. Pénteken tartották a szabadedzéseket, ez különös jelentőséggel bírt, hiszen Tomi korábbról nem rendelkezett gyakorlati tapasztalatokkal az aszfaltcsíkról.

Kecskés Tamás pihenés közben

Az első ismerkedő körök után egyre jobban ráérzett az ívekre, és folyamatosan gyorsult. A hatalmas létszám miatt a kvalifikációra és a versenyre kettéválasztották a mezőnyt, de Kecskés Tamást ez sem tudta megzavarni. A szombati időmérőn a második helyet szerezte meg a tini, és másnap sem volt megállás: a versenyen magabiztos előnyt kimotorozva másodikként végzett, de az első hely is lőtávolon belül volt.

Kecskés Tamás az indulás előtt

A bajnokság nívóját és erősségét figyelembe véve ez nagy fegyvertény, hiszen majd minden MotoGP sorozatban versenyző pilóta a CIV MiniMoto bajnokságában tette meg az első lépéseket, és szerezte meg az alapokat a későbbi remek szerepléshez. Noha az eredmény bíztató fejlemény a jövőre nézve, Kecskésék nem várnak csodát, ebben a korban ugyanis a dobogós helyezéseknél sokkal fontosabb a bivalyerős olasz mezőnyben megtett minél több kilométer.

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt / RXP-Sic58 Magyarország

Kapcsolódó írások

Kecskés Tamás (99) és Bereczki Dávid (21) Franciacortán
2019. április 09.
Az elmúlt hétvégén belecsaptak a lecsóba a legkisebbek is, Bereczki Dávid és Kecskés Tamás idei első versenyét Franciacortán rendezték
Kecskés Tamás Rietiben a motorján ülve
2019. július 25.
Azaz, csak versenyzett volna, mivel a kaotikus körülmények és az elmaradt teszt miatt a szakvezetés jobbnak látta, ha csupán az edzéseken vesz részt a fiatal motoros.
Marco Simoncelli box
2019. január 15.
Egy rövid olaszországi látogatás alkalmával is rengeteg élménnyel lehet gazdagodni, ez most sem volt másképp
2019. március 11.
Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid már 2018-ban is szerepelt az olasz bajnokságban, méghozzá Luca Pasini csapatában