Kecskés Tamás felállt a dobogóra Cerviában

Közzétéve:
2019-05-31, 16:52

Hétvégén Cerviaban rendezték a CIV MiniMoto bajnokság második fordulóját, ahol megint rendkívül komoly nemzetközi mezőny jött össze.

A franciacortai forduló után Cerviába látogatott a CIV MiniMoto bajnokság. A pályán ott volt Kecskés Tamás is, aki ismét remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, aki ezúttal egyedül vágott neki a hétvégének, szülei nem tudtak vele tartani. Ez egy rövid ideig rányomta a bélyeget a tehetséges kisfiú kedvére, ám hamar átlendült a holtponton. Pénteken tartották a szabadedzéseket, ez különös jelentőséggel bírt, hiszen Tomi korábbról nem rendelkezett gyakorlati tapasztalatokkal az aszfaltcsíkról.

Kecskés Tamás pihenés közben

Az első ismerkedő körök után egyre jobban ráérzett az ívekre, és folyamatosan gyorsult. A hatalmas létszám miatt a kvalifikációra és a versenyre kettéválasztották a mezőnyt, de Kecskés Tamást ez sem tudta megzavarni. A szombati időmérőn a második helyet szerezte meg a tini, és másnap sem volt megállás: a versenyen magabiztos előnyt kimotorozva másodikként végzett, de az első hely is lőtávolon belül volt.

Kecskés Tamás az indulás előtt

A bajnokság nívóját és erősségét figyelembe véve ez nagy fegyvertény, hiszen majd minden MotoGP sorozatban versenyző pilóta a CIV MiniMoto bajnokságában tette meg az első lépéseket, és szerezte meg az alapokat a későbbi remek szerepléshez. Noha az eredmény bíztató fejlemény a jövőre nézve, Kecskésék nem várnak csodát, ebben a korban ugyanis a dobogós helyezéseknél sokkal fontosabb a bivalyerős olasz mezőnyben megtett minél több kilométer.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt / RXP-Sic58 Magyarország

Kapcsolódó írások

Kecskés Tamás Rietiben a motorján ülve
2019. július 25.
Azaz, csak versenyzett volna, mivel a kaotikus körülmények és az elmaradt teszt miatt a szakvezetés jobbnak látta, ha csupán az edzéseken vesz részt a fiatal motoros.
Kecskés Tamás a MiniMotón ülve Cattolicában
2019. szeptember 20.
Az RXP- Sic58 Squadra Corse MiniMoto versenyzője, Kecskés Tamás több, a hazai bajnokságban szereplő motorossal karöltve vett részt egy intenzív olasz edzőtáborban.

További hírek