Kecskés Tamás számára a versenyből teszt lett Rietiben

Közzétéve:
2019-07-25, 08:59

Azaz, csak versenyzett volna, mivel a kaotikus körülmények és az elmaradt teszt miatt a szakvezetés jobbnak látta, ha csupán az edzéseken vesz részt a fiatal motoros.

Kecskés Tamás a futamot megelőzően nem tudott tesztelni a számára ismeretlen pályán, így gyakorlatilag teljesen vakon ment neki a CIV MiniMoto bajnokság soros fordulójának. A Rietiben található aszfaltcsík a teljes versenynaptárat is figyelembe véve is talán a legnehezebb helyszín, dinamikus vonalvezetésével és rengeteg kanyarjával még a pályát jól ismerők számára is sokszor megoldhatatlan feladatot jelent.

Kecskés Tamás a Rietiben található pályán motorozva

Ennek megfelelően nagyon sok baleset történt a hétvégén, nem egy, nem két versenyzőt kellett súlyos sérüléssel kórházba szállítani ütközések vagy bukás miatt. Pénteken komoly esőzéssel zárult az első edzésnap, szombaton pedig hőhullám csapott le Rieti tartományra, így a különleges karakterisztika mellett a hőség is alaposan megnehezítette a résztvevők dolgát, többek között ennek is betudható a szokatlanul magas számú baleset.

Kecskés Tomi egészen a kvalifikációs edzésekig a mezőnyben motorozott, és ott a pályaismeret teljes hiányában is remek időket teljesített: összehasonlításképpen a cseh bajnokságot vezető MiniMoto-s versenyző csupán két (!!) tizeddel volt gyorsabb nála. A bíztató eredmények ellenére, a hétvége eseményei alapján a szakvezetés úgy döntött, hogy a kevés teszt és a pályaismeret hiányában nem indítják el a versenyzőjüket a futamon.

Kecskés Tamás a boxban háttal állva

„Az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team szakmai stábjánál tudják és értik a dolgukat, számos MotoGP versenyző - példának okáért Valentino Rossi és a néhai Marco Simoncelli - karrierjét alapozták meg és indították el, így természetesen abszolút tiszteletben tartjuk a stáb döntését. A történésekből okulva és a rengeteg balesetet látva felesleges kockázatvállalás lett volna versenyezni. Örülünk, mert látjuk a fejlődés ívét Tominál, pályától függetlenül már csak tized-ezredmásodperceket keresünk. Ez is bizonyítja, hogy abszolút jó az a felvett út, amerre tartunk!” - nyilatkozta lapunknak Eszter, Tamás édesanyja.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország

Kapcsolódó írások

Kecskés Tamás (99) és Bereczki Dávid (21) Franciacortán
2019. április 09.
Az elmúlt hétvégén belecsaptak a lecsóba a legkisebbek is, Bereczki Dávid és Kecskés Tamás idei első versenyét Franciacortán rendezték
Kecskés Tamás portréja
2019. május 31.
Hétvégén Cerviaban rendezték a CIV MiniMoto bajnokság második fordulóját, ahol megint rendkívül komoly nemzetközi mezőny jött össze.

További hírek