Kecskés Tamás nagyot ment Ferrarában

Közzétéve:
2019-06-26, 14:19

Kecskés Tamás az előző hétvégén Ferrarában húzta a gázt, és a fiatal tehetség ismét letette a névjegyét: ötödik helyet szerzett a CIV MiniMoto bajnokság soros fordulóján!

Tamás az előző versenyen Cerviában felállt a dobogóra, most azonban nem indult könnyen a hétvége, hiszen amellett, hogy még csupán másodjára versenyzett ezen a pályán, még az időjárás is kihívások elé állította a pilótát. Pénteken rekkenő hőség fogadta a résztvevőket, akiknek a tervek szerint hat felmenetel állt rendelkezésükre. Ez később módosult, egy sajnálatos bukás miatt töröltek egy edzést. Tominak így szombaton kellett bepótolni a kilométereket, a fiatal titán pedig ment is előre rendületlenül, a felhőszakadás sem tudta kizökkenteni őt.

Kecskés Tamás az edzőmotorjával

Vasárnap következhettek az időmérő edzések, ahol nem igazán jött ki a lépés a világhírű RXP-Simoncelli Squadra Corse Junior Team tehetségének, de a délutáni versenyen a képlet alaposan megváltozott. Kecskés Tamás hatalmas kedvvel motorozva egy másodpercet gyorsult, ez (vagy a mentora által ígért jégkrém) pedig meghozta az eredményét: a bivalyerős mezőnyben egészen az 5. helyig menetelt a fiatal sportoló, ami igencsak reményteli a további versenyek szempontjából.

Kecskés Tamás a verseny előtt koncentrálás közben

Az edzői stáb és Tamás szüleinek egyöntetű véleménye, hogy a tini egyre motiváltabb és felkészültebb, a hétvégén minden megmozdulásán érezhető volt, hogy élvezi a motorozást. Tomi édesanyjának elmondása alapján lassan, de biztosan érik be a rengeteg munka, és a türelem, amivel hozzáállnak a versenyzéshez.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország

Kapcsolódó írások

Kecskés Tamás a CIV MiniMoto bajnokság franciacortai állomásán, oldalról fotózva
2019. október 03.
Kecskés Tamás idei legjobb eredményével zárt a CIV MiniMoto bajnokság franciacortai hétvégéjén.
Marco Simoncelli box
2019. január 15.
Egy rövid olaszországi látogatás alkalmával is rengeteg élménnyel lehet gazdagodni, ez most sem volt másképp

További hírek