Kecskés Tamás nagyot ment Ferrarában

Közzétéve:
2019-06-26, 14:19

Kecskés Tamás az előző hétvégén Ferrarában húzta a gázt, és a fiatal tehetség ismét letette a névjegyét: ötödik helyet szerzett a CIV MiniMoto bajnokság soros fordulóján!

Tamás az előző versenyen Cerviában felállt a dobogóra, most azonban nem indult könnyen a hétvége, hiszen amellett, hogy még csupán másodjára versenyzett ezen a pályán, még az időjárás is kihívások elé állította a pilótát. Pénteken rekkenő hőség fogadta a résztvevőket, akiknek a tervek szerint hat felmenetel állt rendelkezésükre. Ez később módosult, egy sajnálatos bukás miatt töröltek egy edzést. Tominak így szombaton kellett bepótolni a kilométereket, a fiatal titán pedig ment is előre rendületlenül, a felhőszakadás sem tudta kizökkenteni őt.

Kecskés Tamás az edzőmotorjával

Vasárnap következhettek az időmérő edzések, ahol nem igazán jött ki a lépés a világhírű RXP-Simoncelli Squadra Corse Junior Team tehetségének, de a délutáni versenyen a képlet alaposan megváltozott. Kecskés Tamás hatalmas kedvvel motorozva egy másodpercet gyorsult, ez (vagy a mentora által ígért jégkrém) pedig meghozta az eredményét: a bivalyerős mezőnyben egészen az 5. helyig menetelt a fiatal sportoló, ami igencsak reményteli a további versenyek szempontjából.

Kecskés Tamás a verseny előtt koncentrálás közben

Az edzői stáb és Tamás szüleinek egyöntetű véleménye, hogy a tini egyre motiváltabb és felkészültebb, a hétvégén minden megmozdulásán érezhető volt, hogy élvezi a motorozást. Tomi édesanyjának elmondása alapján lassan, de biztosan érik be a rengeteg munka, és a türelem, amivel hozzáállnak a versenyzéshez.

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország

Kapcsolódó írások

Marco Simoncelli box
2019. január 15.
Egy rövid olaszországi látogatás alkalmával is rengeteg élménnyel lehet gazdagodni, ez most sem volt másképp
2019. március 11.
Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid már 2018-ban is szerepelt az olasz bajnokságban, méghozzá Luca Pasini csapatában
Kecskés Tamás portréja
2019. május 31.
Hétvégén Cerviaban rendezték a CIV MiniMoto bajnokság második fordulóját, ahol megint rendkívül komoly nemzetközi mezőny jött össze.
Kecskés Tamás Rietiben a motorján ülve
2019. július 25.
Azaz, csak versenyzett volna, mivel a kaotikus körülmények és az elmaradt teszt miatt a szakvezetés jobbnak látta, ha csupán az edzéseken vesz részt a fiatal motoros.