Keszthelyi Vivien: „Hiszek abban, hogy fel lehet nőni a feladathoz”

Tóth Balázs
Frissítve:
2019-01-24, 09:36

A kemény munkában és az elszántságban hisz az eddig négy Forma-3-as versenyen is pontot szerző magyar pilóta

Túraautózásról Forma-3-ra váltott Keszthelyi Vivien, miután felkerült a a nők számára indított formaautós bajnokság, a W Series szűkített, 50 fős listájára. Az ázsiai pontvadászatnak azzal a céllal vágott neki az immáron 18 éves magyar versenyző, hogy szokja, milyen formaautót vezetni.

Eddig megállta helyét a számára ismeretlen területen is Vivien, hiszen első Forma 3-as futamán nyolcadikként zárt Buriramban, a thaiföldi versnyehétvégén, ahol a három futamból kettőn pontszerzőként zárt. Hasonlóan teljesített Malajziában, ahol már bővebb mezőnyben csípett meg két pontszerző helyet a három versenyből.

"Az előzetes tapasztalatok hiányában természetesen nagy kihívás, egyben nagy élmény is volt megtapasztalni és megtanulni ennek az autónak a vezetését, illetve megérteni a gumik viselkedését, és a különböző beállítások közötti különbséget" - nyilatkozta Keszthelyi Vivien.

Keszthelyi Vivien a Forma-3-ban

A mezőnyben vannak nagyobb nevek is, például a Forma-1-es ülésre hajtó Daniel Ticktum, akinek eddig nem igazán jött ki a lépés. Érdekesség, hogy Ralf Schumacher fia, David Schumacher is Vivien riválisai között szerepel, aki a magyar hölgy párja. A többiek közül sokaknak, például a pontvadászatot vezető holland Kalmthout is komoly formaautós tapasztalattal rendelkezik, ennek fényében igen komoly kihívásra vállalkozott Keszthelyi Vivien, amikor vállalta, hogy megméretteti magát az F3-as sorozatban.

"Nagyon örülök, hogy ilyen erős mezőnyben készülhetek. Azzal a céllal indultam el ebben a bajnokságban, hogy ismereteket, valamint tapasztalatot szerezzek a formaautó kategóriában, hiszen a W Series-ben is szeretnék jól teljesíteni, ahhoz viszont elengedhetetlen a sok teszt- és versenykilométer, aminek legalább egy részét megszerezhetem itt" - mondta Keszthelyi Vivien.

A W Series autója

"Nyilvánvalóan érezhető, hogy kinek van nagyobb rutinja ezekkel a versenyautókkal, de hiszek abban, hogy fel lehet nőni a feladathoz, és mindazt, amit a többiek az elmúlt években már elsajátítottak, rengeteg munkával és kitartással én is meg tudom tanulni" - nyilatkozta a Forma 3-as mezőny egyetlen hölgy versenyzője.

F3-as autóban Keszthelyi

Csapatának vezetője, a BlackArts Racing csapatfőnöke, Bill O'Brien intelligensnek és elszántnak látja Vivient.

"Keményen küzdött a versenyhétvégéken, és jobb eredményekkel zárt, mint amelyeket előzetesen célnak kitűztünk a számára. Ebben a sorozatban a világ legjobb Forma-3-as pilótái közül is itt vannak néhányan, Vivien pedig nagyot harcolt azért, hogy egyre közelebb kerüljön hozzájuk, ezért arra számítunk, hogy a folytatásban még tovább fejlődik majd" - nyilatkozta O'Brien.

2019. február 23-án és 24-én kerül sor az ázsiai versenysorozat záró hétvégéjére. Vivien most a W Series válogatójára készül gőzerővel, melyre napokon belül sor kerül.

Forrás:

MTI

További autós hírek

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Kapcsolódó írások

2019. február 26.
Az első futamon szenvedett balesetét követően 2 óra alatt összerakta a 18 éves magyar pilóta autóját csapata
2019. május 07.
A W Series család egyetlen magyar tagja, Keszthelyi Vivien Hockenheimben megkezdte a szezont
Keszthelyi Vivien
2019. június 09.
8 versenyzőt utasított maga mögé a pályán 18 éves tehetség
2019. január 15.
Ismét elhallgattatta a kétkedőket a 18 éves magyar tehetség