Túraautózásról Forma-3-ra váltott Keszthelyi Vivien, miután felkerült a a nők számára indított formaautós bajnokság, a W Series szűkített, 50 fős listájára. Az ázsiai pontvadászatnak azzal a céllal vágott neki az immáron 18 éves magyar versenyző, hogy szokja, milyen formaautót vezetni.

Eddig megállta helyét a számára ismeretlen területen is Vivien, hiszen első Forma 3-as futamán nyolcadikként zárt Buriramban, a thaiföldi versnyehétvégén, ahol a három futamból kettőn pontszerzőként zárt. Hasonlóan teljesített Malajziában, ahol már bővebb mezőnyben csípett meg két pontszerző helyet a három versenyből.

"Az előzetes tapasztalatok hiányában természetesen nagy kihívás, egyben nagy élmény is volt megtapasztalni és megtanulni ennek az autónak a vezetését, illetve megérteni a gumik viselkedését, és a különböző beállítások közötti különbséget" - nyilatkozta Keszthelyi Vivien.

Keszthelyi Vivien a Forma-3-ban

A mezőnyben vannak nagyobb nevek is, például a Forma-1-es ülésre hajtó Daniel Ticktum, akinek eddig nem igazán jött ki a lépés. Érdekesség, hogy Ralf Schumacher fia, David Schumacher is Vivien riválisai között szerepel, aki a magyar hölgy párja. A többiek közül sokaknak, például a pontvadászatot vezető holland Kalmthout is komoly formaautós tapasztalattal rendelkezik, ennek fényében igen komoly kihívásra vállalkozott Keszthelyi Vivien, amikor vállalta, hogy megméretteti magát az F3-as sorozatban.

"Nagyon örülök, hogy ilyen erős mezőnyben készülhetek. Azzal a céllal indultam el ebben a bajnokságban, hogy ismereteket, valamint tapasztalatot szerezzek a formaautó kategóriában, hiszen a W Series-ben is szeretnék jól teljesíteni, ahhoz viszont elengedhetetlen a sok teszt- és versenykilométer, aminek legalább egy részét megszerezhetem itt" - mondta Keszthelyi Vivien.

A W Series autója

"Nyilvánvalóan érezhető, hogy kinek van nagyobb rutinja ezekkel a versenyautókkal, de hiszek abban, hogy fel lehet nőni a feladathoz, és mindazt, amit a többiek az elmúlt években már elsajátítottak, rengeteg munkával és kitartással én is meg tudom tanulni" - nyilatkozta a Forma 3-as mezőny egyetlen hölgy versenyzője.

F3-as autóban Keszthelyi

Csapatának vezetője, a BlackArts Racing csapatfőnöke, Bill O'Brien intelligensnek és elszántnak látja Vivient.

"Keményen küzdött a versenyhétvégéken, és jobb eredményekkel zárt, mint amelyeket előzetesen célnak kitűztünk a számára. Ebben a sorozatban a világ legjobb Forma-3-as pilótái közül is itt vannak néhányan, Vivien pedig nagyot harcolt azért, hogy egyre közelebb kerüljön hozzájuk, ezért arra számítunk, hogy a folytatásban még tovább fejlődik majd" - nyilatkozta O'Brien.

2019. február 23-án és 24-én kerül sor az ázsiai versenysorozat záró hétvégéjére. Vivien most a W Series válogatójára készül gőzerővel, melyre napokon belül sor kerül.