Keszthelyi Vivien: „Hiszek abban, hogy fel lehet nőni a feladathoz”

Tóth Balázs
Frissítve:
2019-01-24, 09:36

A kemény munkában és az elszántságban hisz az eddig négy Forma-3-as versenyen is pontot szerző magyar pilóta

Túraautózásról Forma-3-ra váltott Keszthelyi Vivien, miután felkerült a a nők számára indított formaautós bajnokság, a W Series szűkített, 50 fős listájára. Az ázsiai pontvadászatnak azzal a céllal vágott neki az immáron 18 éves magyar versenyző, hogy szokja, milyen formaautót vezetni.

Eddig megállta helyét a számára ismeretlen területen is Vivien, hiszen első Forma 3-as futamán nyolcadikként zárt Buriramban, a thaiföldi versnyehétvégén, ahol a három futamból kettőn pontszerzőként zárt. Hasonlóan teljesített Malajziában, ahol már bővebb mezőnyben csípett meg két pontszerző helyet a három versenyből.

"Az előzetes tapasztalatok hiányában természetesen nagy kihívás, egyben nagy élmény is volt megtapasztalni és megtanulni ennek az autónak a vezetését, illetve megérteni a gumik viselkedését, és a különböző beállítások közötti különbséget" - nyilatkozta Keszthelyi Vivien.

Keszthelyi Vivien a Forma-3-ban

A mezőnyben vannak nagyobb nevek is, például a Forma-1-es ülésre hajtó Daniel Ticktum, akinek eddig nem igazán jött ki a lépés. Érdekesség, hogy Ralf Schumacher fia, David Schumacher is Vivien riválisai között szerepel, aki a magyar hölgy párja. A többiek közül sokaknak, például a pontvadászatot vezető holland Kalmthout is komoly formaautós tapasztalattal rendelkezik, ennek fényében igen komoly kihívásra vállalkozott Keszthelyi Vivien, amikor vállalta, hogy megméretteti magát az F3-as sorozatban.

"Nagyon örülök, hogy ilyen erős mezőnyben készülhetek. Azzal a céllal indultam el ebben a bajnokságban, hogy ismereteket, valamint tapasztalatot szerezzek a formaautó kategóriában, hiszen a W Series-ben is szeretnék jól teljesíteni, ahhoz viszont elengedhetetlen a sok teszt- és versenykilométer, aminek legalább egy részét megszerezhetem itt" - mondta Keszthelyi Vivien.

A W Series autója

"Nyilvánvalóan érezhető, hogy kinek van nagyobb rutinja ezekkel a versenyautókkal, de hiszek abban, hogy fel lehet nőni a feladathoz, és mindazt, amit a többiek az elmúlt években már elsajátítottak, rengeteg munkával és kitartással én is meg tudom tanulni" - nyilatkozta a Forma 3-as mezőny egyetlen hölgy versenyzője.

F3-as autóban Keszthelyi

Csapatának vezetője, a BlackArts Racing csapatfőnöke, Bill O'Brien intelligensnek és elszántnak látja Vivient.

"Keményen küzdött a versenyhétvégéken, és jobb eredményekkel zárt, mint amelyeket előzetesen célnak kitűztünk a számára. Ebben a sorozatban a világ legjobb Forma-3-as pilótái közül is itt vannak néhányan, Vivien pedig nagyot harcolt azért, hogy egyre közelebb kerüljön hozzájuk, ezért arra számítunk, hogy a folytatásban még tovább fejlődik majd" - nyilatkozta O'Brien.

2019. február 23-án és 24-én kerül sor az ázsiai versenysorozat záró hétvégéjére. Vivien most a W Series válogatójára készül gőzerővel, melyre napokon belül sor kerül.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

MTI

Kapcsolódó írások

2019. február 26.
Az első futamon szenvedett balesetét követően 2 óra alatt összerakta a 18 éves magyar pilóta autóját csapata
2019. május 07.
A W Series család egyetlen magyar tagja, Keszthelyi Vivien Hockenheimben megkezdte a szezont

További hírek