A 2018-as szezonhoz hasonlóan a 19-es évadban is hét helyszínre látogat el népes mezőny, azonban változnak a fordulók dátumai és a helyszínek is, Magyar vonatkozásban a legfontosabb változás az, hogy nyár helyett, már április végén érkezik a Hungaroringre a TCR Európa kupa mezőnye, méghozzá egy hétvégén a WTCR-rel, ez elég sok izgalmat ígér.

Kikerült a naptárból a francia Paul Ricard versenypálya, bekerült viszont a Red Bull Ring, ami az egyik személyes kedvencem, illetve a Motorsport Arena Oschersleben is új helyszín lesz, utóbbi a WTCR által kedvelt helyszín. A második forduló Hollandiában lesz, de azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik pálya ad otthon a szériának május közepén.

A TCR mezőnye a Hungaroring rajtrácsán hátulról fotózva

A költségcsökkentés jegyében alkalmazták már 2018-ban a mintát, miszerint több bajnokság fut egyszerre. Ennek mintájára 2019-ben a Benelux bajnokság öt forduló erejéig csatlakozik az Európa kupához, méghozzá Magyarországon, Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban. Az Eastern Europe mezőnye pedig a Hungaroringre, a Red Bull Ringre és Monzába követi a szériát.

A TCR UK tagjai pedig vendégszereplőként érkezik a Spa-Francorschamps-i fordulóra a Europe és Benelux bajnokságok mellé.

"Nagyon örülök annak, hogy széria első szezonja ennyire sikeres volt, illetve annak, hogy Európa-szerte nagyon komolyan vették a túraautós versenyzők és csapatok a TCR-t. Bízom abba, hogy 2019-ben tudunk még fejlődni mennyiségben és minőségben egyaránt, amiben nagy segítség lesz a nemzeti bajnokságok vendégszereplése." - Nyilatkozta a promóter, Paulo Ferreira.

TCR autók egy kanyarban, szemből fotózva

A Túraautó-Világkupához hasonlóan itt is változik a pontrendszer, szintén az első 15 versenyző kap pontot, az alábbi elosztásban: 40-35-30-27-24-21-18-15-13-11-9-7-5-3-1.

Így fest a TCR Europe Cup 2019-es naptára:

  1. Április 27-28 - Magyarország - Hungaroroing
  2. Május 17-19 - Hollandia - később kerül nyilvánosságra a helyszín
  3. Június 8-9 - Belgium - Spa-Francorschamps
  4. Július 13-14 - Ausztria - Red Bull Ring
  5. Augusztus 3-4 - Németország - Oschersleben
  6. Szeptember 21-22 - Spanyolország - Barcelona
  7. Október 12-13 - Olaszország - Monza