Magyar sikerek a TCR Europe záróhétvégéjén egy cseppnyi drámával fűszerezve

Frissítve:
2018-11-02, 18:47

Szombaton mindhárom magyar pontszerző helyen zárt, vasárnap a M1RA remekelt, Tassit kilökték

Egyből egy érdekes esettel kezdeném, mert ilyet én még nem láttam...

Szombaton úgy kezdődött az eset, hogy, Kris Richardot, a Target Competition svájci pilótáját  duplán büntették az időmérőn. Ennek következtében elvesztette a hetedik helyét, plusz rajtbüntetést kapott a vasárnapi, második futamra. Eddig nincs semmi érdekes, az majd most jön. Ugyanis Richard Facebookon kezdte ócsárolni a versenybírókra, akik utólag kizárták a szombati futamról, valamint eltiltották a vasárnapi versenytől.

A szombati futam Tassi rajt-cél győzelmét hozta

A 2018-as szezon utolsó előtti futamának Tassi Attila vághatott neki az első rajtkockából, mellőle csapattársa Josh Files indult. Az éllovas Azcona, és Borkovic foglalta el a második sort. Michelisz Norbi az ötödik, míg a M1RA másik pilótája Nagy Dani a hetedik helyről várta a lámpák kialvását.

Az első körben bejött a biztonsági autó, mert az egyik Cupra a rajtrácson ragadt, az újraindítás után nem változott a sorrend. Az utolsó körre Tassi, Borkovic, Michelisz sorrendben fordultak rá a pilóták, ez nem is változott, így a fiatal magyar tehetség idei második győzelmét aratta az Európa Kupában. Michelisz Norbert 2018-ban először versenyzett csapata, a M1RA színeiben, és máris egy harmadik helyezést ért el. Nagy Dani a hetedik helyen ért célba.

Az első verseny pódiuma

Vasárnap Nagy Dani is dobogóra állt

A vasárnapi futamon Nagy Dani már a rajt után a második helyen fordult Halder mögött, Norbi tartotta az ötödik pozíciót. Az első kört esemény nélkül teljesítette a mezőny, azonban a másodikban egy hatalmas baleset történt, amelyben érintett volt Tassi Atti is, aki a nyolcadik helyen autózott. Borkovic a csetepaté miatt levágta a sikánt és beleszállt a HELL ENERGY pilótájába, aki nem tudott ez ellen tenni semmit. Mivel egyikőjük sem szerzett pontot, így már ekkor biztos volt Mikel Azcona bajnoki címe. Michelisz végül tudott előzni egyet, így az M1RA pilótái a 2. és a 4. helyen zárták az idei utolsó versenyt.

Nagy Dániel a második helyen ért célba az utolsó futamon

Az összesítés

Az Európa-kupa bajnoki címét a nyolcadik befutó Azcona tudhatta magáénak, Vernay lett a második, Borkovic a harmadik, Tassi Attila a negyedik, Nagy Dani pedig az ötödik.

A csapatok értékelésében a Hell Energy Racing with KCMG, vagyis Tassi Attiláék magabiztosan hódították el az aranyérmet, a Target Competition szerezte meg a második, a PCR Sport a harmadik helyet, míg a M1RA két ponttal maradt le az évvégi dobogó legalsó fokáról.

Forrás:

További autós hírek

Ismerős kép lehet sokatoknak, ahogy az asszony bringáját viszitek haza a vasútállomásról vidéken… 🙂 A videón látható szituáció is hasonló…

Venczel János versenyző nyilvános posztjára bukkantunk a Facebookon és megdöbbentünk a meglehetősen precíz, aljas tolvajtempón. Írja: “Kedves Ismerőseim!! 300.000 Ft…

Dél-Pesten, a 18. kerületi Méta utcán gondolta úgy a fekete BMW X5-ös sofőrje, hogy olvasónkat veszélyeztetve [email protected] a világra valamint,…

Közúti közlekedési baleset történt 2020. január 18-án kora délután az M2-es autóúton Dunakeszi irányából Vác irányába vezető oldalon – írja…

A magától gyorsító autók eddig 110 balesetet és 52 sérülést okoztak Amerikában, a helyi hatóságok ezért 500 ezer Teslát is…

Kapcsolódó írások

Tassi Attila a HELL új termékét tartja a kezében
2018. október 05.
A HELL ENERGY ismét előrukkolt egy újdonsággal az energiaital-kedvelő közönségnek, ahogy már megszokhattad a piacvezető gyártó időről-időre bővíti termékkínálatát.
A M1RA bajnok a TCR-ben!
2017. november 20.
Michelisz Norbert, Bári Gergő és Bári Dávid gárdája elképesztő sikert ért el a TCR sorozatban, és megnyerte a csapat világbajnokságot története első szezonjában.
Interjú Tassi Attila autóversenyzővel – a 2017-es TCR nemzetközi sorozat ezüstérmesével
2018. január 23.
Szemtelenül fiatal és pokoli gyors! Tassi Attila pályafutása nem indult zökkenőmentesen, de ma az egyik legnagyobb magyar tehetség. Nagy kérdés, hogy mit tartogat számára a jövő.
Tassi Attila Dusan Borkoviccal csatázik Monzában
2018. szeptember 25.
A TCR Europe utolsó előtti állomását felemás magyar szereplés és pofonok jellemezték