A 2007-es Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen a Trackhouse Racing PROJECT91 programjának részeként rajthoz állhat az idei évben a NASCAR Cup Series egyik futamán.

A Justin Marks és az előadóművész, Pitbull tulajdonában lévő csapat időről időre a két állandó autója mellett egy harmadik kocsit is csatasorba állít majd a bajnokságban, amelyet nemzetközileg elismert versenyzők fognak vezetni. Räikkönen augusztus 21-én versenyez majd a 91-es rajtszámú Chevrolet Camaro ZL1 Next Gen volánja mögött Watkins Glenben.  

A 42 éves Jégember számára nem számít újdonságnak a NASCAR világa, ugyanis 2011-ben a Charlotte Motor Speedway-en már egy-egy futam erejéig belekóstolhatott a bajnokság két alsóbb kategóriája, a Truck Series és az Xfintiy Series küzdelmeibe.

NASCAR versenyautók
Kép: Chevrolet

Marks elmondta, rendkívül izgatott, hogy a programot Kimi Räikkönen részvételével indíthatják útjára. A volt F1-es pilóta tapasztalata pedig komoly lökést adhat, hogy a PROJECT91 valóban egy sikeres kezdeményezés legyen, és igazán neves sztárokat tudjanak a NASCAR-ba csábítani. A csapattulajdonos szerint ez nem pusztán egy PR fogás lesz. Azt akarják, hogy a finn pilóta igazán versenyképes legyen, és akár a győzelemért is harcolhasson.

Räikkönen karrierje során 349 Forma-1-es futamon vett részt a Sauber, a McLaren, a Ferrari, a Lotus és az Alfa Romeo színeiben. 19 szezon alatt 21 győzelmet és 103 dobogós helyezést gyűjtött, és 2007-ben megszerezte a világbajnoki címet is, a végelszámolásnál egyetlen ponttal megelőzve Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont.

„Nem terveztem, hogy újra versenyezni fogok, de Justin meglátogatott a svájci otthonomban és meggyőzött arról, mennyire komolyak a szándékai ezzel a programmal kapcsolatban. Szórakoztató lesz, de nagyon is komolyan fogom venni a feladatot. Tudom, mennyire versenyképes a Cup Series, ezért óriási kihívást fog jelenteni” – nyilatkozta Räikkönen.

Nyitókép: Depositphotos