Kiss Norbi vasárnap bevette a Nürburgringet!

Közzétéve:
2019-07-21, 18:48

A Kamion-Eb nürburgringi hétvégéjén kétszer is dobogóra állhatott Kiss Norbi.

A 2019-es kamion Európa-bajnokságon négyből négy hétvégén állhatott dobogóra Kiss Norbi. A csehországi, a magyarországi, a szlovákiai forduló után most hétvégén, a Nürburgringen kétszer is a pódiumon ünnepelhetett a kétszeres Európa-bajnok pilóta.

Szombat

A Tankpool24 hazai pályáján a pénteki első időmérőn a negyedik helyet szerezte meg Németországban, amit aztán a szombati első versenyen egy harmadik helyre váltott. Majd a második futamot egy félreértésből adódó baleset miatt nem tudta befejezni.

Kiss Norbi harmadik lett az első versenyen
Kiss Norbi harmadik lett az első versenyen

„Jó helyről indulhattam, a rajt utáni kanyarkombinációkban ebből a pozícióból jó eséllyel lehet támadni a harmadik helyért, amit sikerült is megszereznem. Az előttem csatázó Sascha Lenztől tudtam elvenni a harmadik helyet egy jól sikerült akcióval. Nagyon örülök, hogy ezen a fontos pályán sikerült dobogóra állnom. A fordított rajtrácsos futam már nem volt ennyire szerencsés, mert habár a rajt után elvesztett pozíciómat vissza tudtam szerezni, de az egyik beugrós versenyzővel összeakadtam az egyik kanyarban. Olyan széles ívben fordult, hogy azt hittem, elenged minket, úgyhogy mentem tovább az ideális íven, amikor egyszer csak felém mozdult, és beforgattam. Az ütközéstől eltört az egyik lengéscsillapítóm, és nem tudtam befejezni a versenyt. Nagyon sajnálom, mert érezhetően jó volt a tempónk, fontos pontokat veszítettünk, de vasárnap két versenyen lesz még lehetőség javítani” – összegezte bizakodóan a szombati eseményeket Kiss Norbert.

Vasárnap

A délelőtti időmérő edzésen megszerezte a második helyet, ami a harmadik verseny első féktávjáig okozott örömöt a magyar versenyzőnek. A célegyenes utáni kanyarban kilökték, ezért visszaesett a mezőny végére, végül a hetedik helyen intette le a kockás zászló.

A negyedik futamnak a második rajtkockából veselkedett neki, amit végül meg is nyert. Az első körökben kicsit lebontotta a Tankpool 24 Mercedesének elejét, majd a hatodik körben megelőzte Andre Kursim Ivecóját. Ezután már nem tudták elvenni Kiss Norbitól az első helyet!

Kiss Norbi kamionja oldalról

A hétvége versenyei az European Truck Racing Championship YouTube-csatornáján visszanézhetők. Alább a Nürburgringi negyedik verseny látható:

"Megint a második helyről indultam, megint Sascha jött mögöttem, megint megtolt, de most finomabban. Meg tudtam tartani a helyemet, és éreztem, hogy gyorsabb vagyok az előttem haladó Kursimnál, csak türelmesen meg kellett várnom, amíg hibázik a sikánnál. Rosszul gyorsított ki, be tudtam menni mellé és megelőztem. Sikerült megnyerni a futamot, győzelemmel zárni a szezon első felét, ami nagyon sokat jelent nekem és a csapatnak is, nagyon örülök ennek az eredménynek" - összegezte a negyedik futamot Kiss Norbert.

A kamion-Eb mezőnye négy forduló, Olaszország, Magyarország, Szlovákia és Németország után nyári szünetre megy, augusztus 31-e, szeptember elsején a csehországi Mostban folytatódik a bajnokság.

Kiss Norbert Media

Kapcsolódó írások

A Kamion Európa-Bajnokság első napja képekben
2018. június 18.
FIA ETRC, azaz a Kamion EB mogyoródi, első futamán Kiss Norbi felállhatott a dobogó második fokára, izgalmakból nem volt hiány egyik versenyen sem.
A Kamion EB vasárnapi napja képekben
2018. június 18.
A Kamion Európa-Bajnokság második napján sem unatkoztam, az utolsó verseny után Kiss Norbi még driftelt is a kamionjával. Készültem neked a vasárnapi történésekből is egy képválogatással!

További hírek