Valamint a Slovakia Ring is helyet kapott, egyből a magyarországi után, így két hazai hétvégéje is lesz Kiss Norbertnek, illetve az OXXO Hungary Truck Racing Teamnek. Az eddig ismert nyolc helyszín nem lesz ismeretlen a résztvevőknek, a sorrend azonban változott. Legalább is eddig úgy tűnik, ugyanis a még nem ismert helyszínre vagy június elején vagy május közepén látogatnak majd a kamionok. Ezt a tervezetet azonban még jóvá kell hagynia az FIA-nak, vagyis a Motorsport Világtanácsnak.

Az ETRA keményen dolgozik azon, hogy az eddigi népszerű helyszínek mellett, még egy ismert kihívásokkal teli pálya is helyet kapjon.

A jelenlegi tervezet szerint a következő szezon megszokott módon az Adriai-tenger partján, a népszerű Misanóban kezdődik, amely az egyik legkedveltebb helyszín a rajongók és a kiállítók köreiben is. 

kamionok a Hungaroring boxutcájában, szemből fotózva

A mogyoródi pályára ismét júniusban látogat a Kamion Eb mezőnye, míg a Slovakia Ringre július 6-7-én mennek majd.

A Nürburgringen július 19-21. között tartják majd a legnagyobb német kamionfesztivált, ahová rendszerint több mint 100.000 szurkoló látogat ki.

A 2018-as évadhoz hasonlóan az utolsó négy hétvégét gyors egymásutánban fogják lezavarni. Most, Zolder, Le Mans és Jarama szeptemberi és októberi dátumokkal található a listában, ami elég húzós és fárasztó nem csak a pilótáknak, de az infrastruktúrának is.

Rolf Werner, az ETRA igazgatója elárulta, hogy az volt a cél, hogy a jól lefektetett alapokra épüljön fel egy még parádésabb ETRC szezon.

A Kamion-Eb 2019-es előzetes naptára:

  1. Május 25-26. - Misano, Olaszország
  2. Június 8-9. vagy május 11-1 - Még nem ismert
  3.  Június 22-2 - Hungaroring, Magyarország
  4. Július 6-7. - Szlovakia Ring, Szlovákia
  5. Július 20-21. - Nürburgring, Németország
  6. Augusztus 31-Szeptember 1. - Most, Csehország
  7. Szeptember 14-15. - Zolder, Belgium
  8. Szeptember 28-29. - Le Mans, Franciaország
  9. Október 5-6. - Jarama, Spanyolország