2022. november 11. | 01:08

A hétszeres világbajnok F2003-asa lett a legértékesebb Forma-1-es autó a modern érában.

Az RM Sotheby aukciós ház információi alapján 14,8 millió dollárért, átszámítva közel 6 milliárd forintért kelt el Michael Schumacher legendás Forma-1-es Ferrarija. Ezzel az F2003-as lett a modern éra legértékesebb F1-es autója. Az előző rekordot is a hétszeres világbajnok tartotta, a 2001-es szezonban csúcsra érő autója 2017-ben 2,2 milliárd forintnak megfelelő összegért talált gazdára.

Az F2003-as volánja mögött Schumacher hatszoros világbajnokká vált, abban az idényben összesen 5 futamgyőzelemnek, 3 pole pozíciónak és 2 további dobogós helyezésnek örülhetett. A hírek szerint az autó teljesen működőképes állapotban, egy friss nagyszervíz után került új gazdájához.

2019-ben kalapács alá került Michael Schumacher 2002-es bajnoki versenyautója is. Ezzel a géppel a német pilóta 11 futamgyőzelmet szerzett, és már 6 versennyel a vége előtt bebiztosította a világbajnoki címet.

Ugyanakkor ehhez a kocsihoz fűződik az egyik legnagyobb botránya is. A 2002-es Osztrák Nagydíjon Barrichello simán nyert volna, de a Ferrari rádión utasította, hogy adja át a győzelmet a németnek. A brazil pilóta az utolsó kanyar után gyakorlatilag megállt a pályán, így hullott Schumacher ölébe az első hely és a győzelem. Schumacher nem is tudott felhőtlenül örülni a sikernek, a díjátadón felparancsolta a csapattársát a dobogó legfelső fokára.

A hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher jelenleg a Haas istálló színeiben versenyez a Forma-1-ben. Az ifjú pilóta a 2019-es Német Nagydíj, valamint a 2020-as Toszkán Nagydíj előtt is vezethette édesapja 2004-es világbajnok Ferrariját. Mick egyelőre messze van az élmezőnytől, bár ez nem csak rajta, hanem a gyengén teljesítő autóján is múlik. A fiatal német egyelőre nem rendelkezik érvényes szerződéssel a 2023-as szezonra, sorsáról hamarosan dönthet a Haas vezetősége.

Pixabay