Különleges festést kapott a Ferrari

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-10, 11:26

A hétvégi, Mugellóban megrendezésre kerülő Toszkán Nagydíjon lesz a Scuderia Ferrari 1000. futama, ahol egy egészen kivételes külsővel áll rajthoz a csapat.

A Ferrari már az év elején készült erre a jeles napra, hiszen már az idei versenygép neve is az lett, hogy SF1000. Habár a szezon közel sem úgy alakul számukra, ahogy tervezték, ez mégis egy különleges esemény lesz, amit nem csak az olasz istálló ünnepel, hanem az egész Forma-1. A Mercedes is a nagy rivális előtt tiszteleg, hiszen ezen a hétvégén még a Safety Car is vörösbe borul. Ezzel egy régi egyedi biztonsági autó is eszünkbe juthat, hiszen Monacóban többször is láthattuk ezekben a színekben az FIA autóját. 

Ferrari SF1000, egyedi festéssel a legendás autók előtt, féloldalról

Maga Piero Ferrari mondta el, hogy a jellegzetes burgundi vörös a legelső modelljüket idézi, vagyis az első olyan konstrukciót, amelyen először volt látható az ágaskodó ló. Emellett a rajtszámok is azt az emblematikus Ferrari 125-öst fogják feleleveníteni. Ahogy a pilóták, Charles Leclerc és Sebastian Vettel overáljai is.

Charles Leclerc és Sebastian Vettel az 1000. futam felszerelésben

Az ifjú monacói titán ráadásul egy különleges egyedi sisak-dizájnnal is készült, amin az eddigi legkülönlegesebb, győztes konstrukciókat lehet látni. Valószínűleg ugyanígy tesz majd a négyszeres világbajnok is, aki nagyon szereti a történelmet és a hagyományokat.

Leclerc különleges sisakfestése a Toszkán Nagydíjra, oldalról

A Toszkán pálya különlegessége, hogy a Ferrari tulajdonában áll, akárcsak a spielbergi aszfaltcsík, amely pedig a Red Bull Racing istállóé. A Scuderia ünnepét csak egyetlen dolog ronthatja el, az pedig a szörnyű teljesítmény. Eléggé elkeserítő látvány lenne, hogy az 1000. rajton egyetlen pontot sem tudnak bezsebelni az olaszok, márpedig az elmúlt két futamon egyetlen egységet sem sikerült szerezni.

Ferrari 125, a régi festés az első Ferrari F1-es autón, féloldalról
Ferrari 125, a régi festés az első Ferrari F1-es autón

Ennek ellenére nagyon különleges, hogy egy csapat 70 éve része a királykategóriának úgy, hogy mellette a sportág legnagyobbja, a legtöbb világbajnoki címmel és hatalmas történelemmel a háta mögött!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Sebastian Vettel piros arcmaszkban
2020. augusztus 10.
A német versenyző újfent hibázott, majd kőkeményen beszólt a Ferrarinak.
Sebastian Vettel egy futam után
2020. szeptember 10.
A német négyszeres világbajnok jövője sokáig kérdéses volt. Felmerült a neve a Mercedes kapcsán is, sokan pedig tudni vélték, hogy abbahagyja a versenyzést.

További hírek