2022. február 21. | 16:23

Az A522-est a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso és Esteban Ocon fogja vezetni.

Utolsó előttiként az Alpine csapata is bemutatta a radikális új szabályok alapján tervezett 2022-es versenyautóját. Riválisaihoz hasonlóan az A522-es kódjelű kocsi is teljesen megújult aerodinamikai kialakítást és új, 18 colos abroncsokat kapott, mindezt azért, hogy még látványosabbá tegyék a versenyzést, és több lehetőséget biztosítsanak a versenyzőknek az előzésre.

A francia istálló autóját a március 20-án Bahreinben kezdődő szezonban a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso, valamint Esteban Ocon vezeti majd.

Az enstone-i alakulat a tavalyi szezon előtt keresztelte át magát Renault-ról Alpine-ra, és egy kimondottan erős idényt zárt 2021-ben.

A két év kihagyást követően visszatérő Alonso a bajnoki tabella 10. helyén zárt, 81 megszerzett pontjával, ráadásul a Katari Nagydíjon dobogóra állhatott. Csapattársa, Ocon 74 egységet gyűjtött, miközben az eső miatt feje tetejére állt Magyar Nagydíjon megszerezte saját maga és az Alpine első futamgyőzelmét is.

A franciák összességében 155 ponttal zárták az idényt, ezzel a konstruktőrök versenyében az ötödik pozíciót szerezték meg.

A 2022-es szezon első két futamán azonban nem a bemutatón látott, döntő többségében kék fényezést viselő autóval áll rajthoz az Alpine, hanem az új főszponzornak, a BWT-nek köszönhetően szinte a teljes kasztni rózsaszín lesz. 

Már csak egy csapat nem mutatta be 2022-es autóját. Az Alfa Romeo február 27-én, a barcelonai teszteket követően leplezi majd le hivatalosan idei versenygépét. Az olasz istálló a tesztek során ideiglenes festéssel köröz majd.