2022. február 17. | 15:04

A tűzpiros autót idén is Charles Leclerc és Carlos Sainz vezeti majd.

A Forma-1-es csapatok közül hetedikként a Ferrari rántotta le a leplet a radikális változásokat hozó, 2022-es szabályok alapján elkészített versenyautójáról. Ahogy a felröppent hírek alapján arra számítani lehetett, a maranellói alakulat az eddigiekhez képest egy sötétebb piros árnyalatra szavazott, ami mellett az idei évben sokkal hangsúlyosabb szerepet kap a fekete szín. A legendás olasz istálló F1-75 kódjelű autóit továbbra is a monacói Charles Leclerc, és a spanyol Carlos Sainz fogja vezetni.

Ferrari F1-75

Tavaly a két versenyző közül meglepetésre a Ferrari színeiben első idényét töltő Sainz bizonyult jobbnak. Összesen 164,5 pontot gyűjtött, amivel a bajnoki tabella ötödik helyén zárt, és négy alkalommal is dobogóra állhatott – ráadásul a Monacói Nagydíjon a második helyen ért célba. Nem sokkal marad el tőle a 159 egységet szerző Leclerc, viszont a monacóinak csupán egyszer, a Brit Nagydíjon sikerült a pódiumra küzdenie magá. 2021-ben az istálló a konstruktőri bajnokság harmadik helyén végzett 323,5 ponttal.

A Mercedes vadonatúj modellje, a W13 holnap (február 18.) érkezik. Az Alpine utolsó előtti csapatként, két nappal a barcelonai tesztek előtt, február 21-én prezentálja majd idei autóját. Végezetül pedig az Alfa Romeo rendezi meg a hivatalos bemutatóját február 27-én. Az olasz istálló a tesztek során ideiglenes festéssel köröz majd.

Ferrari