Lesz-e Hamilton hétszeres világbajnok?

Közzétéve:
2016-05-07, 16:00

Schumacher rekordjának beállítására már jövőre sor kerülhet. A kérdésről Hamilton és Toto Wolff mondják el véleményüket.

Társszerző: Hajdu Balázs

Amikor Michael Schumacher 2004-ben megnyerte a hetedik világbajnoki címét, kevesen hitték, hogy ez a rekord valaha megdönthető lesz. Sebastian Vettel zsinórban nyert négyet, majd jött Lewis Hamilton, aki hat év alatt ötször ért a csúcsra, így a 2008-as címével együtt már hatnál jár. A fantasztikus siker eléréséhez természetesen kellett egy kivételesen jó autó. Mivel a szabályok jövőre még nem változnak, továbbra is a brit a legnagyobb esélyes.

„Schumacher nem véletlenül tartja ezt a rekordot. Rendkívüli teljesítmény eljutni erre a szintre. Ha jövőre is sikerül jó autót biztosítanunk a versenyzőink számára, és sikerül a minimumra csökkenteni a hibákat, akkor minden esélye megvan arra, hogy harcba szálljon a hetedik VB-címért” - mondta Toto Wolff csapatfőnök Hamilton esélyeiről.

Toto Wolff és Hamilton ünnepel
Toto Wolff és Lewis Hamilton is optimistán tekint a jövőbe

Lewis Hamilton egyelőre még nem tudta feldolgozni a hatodik világbajnoki cím megnyerésének tényét. Elmondása szerint keményen készülnek a hátralévő két futamra, melyeken természetesen a győzelem reményében állnak rajthoz. A Mercedest keményen szorongatta a Ferrari és a Red Bull a nyári szünet óta, éppen ezért az Ezüst Nyilak nem kényelmesedhetnek el.

„A következő hónapokban és idényben komoly kihívások várnak ránk. Riválisaink elképesztő teljesítményt nyújtottak a bajnokság második felében. Nekünk is mindent bele kell adnunk, 100%-ot kell nyújtanak. Keményen meg kell küzdenünk az újabb sikerekért” - mondta az immár hatszoros világbajnok brit versenyző.

Hamilton a rázókövön
Hamilton szerint nem lesz sétagalopp a 2020-as VB

A 2019-es Forma-1-es szezonból a Brazil Nagydíj és az Abu Dhabi Nagydíj van még hátra. Lewis Hamilton szeme előtt az egy idényben megszerzett legtöbb győzelem rekordja lebeghet. Jelenleg 10 első helyezésnél jár, saját csúcsát mindkét futam megnyerésével döntheti meg.

Szerinted már jövőre beállítja Lewis Hamilton Michael Schumacher rekordját?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek