2016. május 07. | 18:00

Schumacher rekordjának beállítására már jövőre sor kerülhet. A kérdésről Hamilton és Toto Wolff mondják el véleményüket.

Társszerző: Hajdu Balázs

Amikor Michael Schumacher 2004-ben megnyerte a hetedik világbajnoki címét, kevesen hitték, hogy ez a rekord valaha megdönthető lesz. Sebastian Vettel zsinórban nyert négyet, majd jött Lewis Hamilton, aki hat év alatt ötször ért a csúcsra, így a 2008-as címével együtt már hatnál jár. A fantasztikus siker eléréséhez természetesen kellett egy kivételesen jó autó. Mivel a szabályok jövőre még nem változnak, továbbra is a brit a legnagyobb esélyes.

„Schumacher nem véletlenül tartja ezt a rekordot. Rendkívüli teljesítmény eljutni erre a szintre. Ha jövőre is sikerül jó autót biztosítanunk a versenyzőink számára, és sikerül a minimumra csökkenteni a hibákat, akkor minden esélye megvan arra, hogy harcba szálljon a hetedik VB-címért” - mondta Toto Wolff csapatfőnök Hamilton esélyeiről.

Lewis Hamilton egyelőre még nem tudta feldolgozni a hatodik világbajnoki cím megnyerésének tényét. Elmondása szerint keményen készülnek a hátralévő két futamra, melyeken természetesen a győzelem reményében állnak rajthoz. A Mercedest keményen szorongatta a Ferrari és a Red Bull a nyári szünet óta, éppen ezért az Ezüst Nyilak nem kényelmesedhetnek el.

„A következő hónapokban és idényben komoly kihívások várnak ránk. Riválisaink elképesztő teljesítményt nyújtottak a bajnokság második felében. Nekünk is mindent bele kell adnunk, 100%-ot kell nyújtanak. Keményen meg kell küzdenünk az újabb sikerekért” - mondta az immár hatszoros világbajnok brit versenyző.

A 2019-es Forma-1-es szezonból a Brazil Nagydíj és az Abu Dhabi Nagydíj van még hátra. Lewis Hamilton szeme előtt az egy idényben megszerzett legtöbb győzelem rekordja lebeghet. Jelenleg 10 első helyezésnél jár, saját csúcsát mindkét futam megnyerésével döntheti meg.

Szerinted már jövőre beállítja Lewis Hamilton Michael Schumacher rekordját?

  • Címkék:
  • F1