2021. december 21. | 11:40

A Rosberg X Racing és a Team X44 versengéséből előbbi jött ki győztesen.

Nico Rosberg csapata bizonyult a legjobbnak az Extreme E nevű versenysorozat első szezonjában. A bajnoki címért kiélezett küzdelem zajlott, a Rosberg X Racing a Lewis Hamilton által alapított Team X44-gyel állt harcban az utolsó pillanatig.

A bajnokság utolsó fordulójában az X44 színeiben versenyző Cristina Gutiérrez, Sébastien Loeb páros fantasztikusan teljesített, így Hamilton csapata ledolgozta tetemes ponthátrányát. A vasárnapi verseny leintése után pontegyenlőség alakult ki a két rivális istálló között, végül a több futamgyőzelem miatt Rosbergék lehettek boldogabbak.

A büszke csapattulajdonos a dobogón ünnepelt a 2016-os ausztrál ralibajnok Molly Taylorral és a négyszeres ralikrossz-világbajnok Johan Kristofferssonnal.

Az off-road sorozat az év elején indult, minden csapat egy-egy női és férfi pilótával vágott neki a járvány miatt csupán öt állomásból (Szaúd-Arábia, Szenegál, Grönland, Olaszország, Egyesült Királyság) álló szezonnak. A következő idény a tervek szerint 2022. február 19-én rajtol, jövőre már a McLaren is hivatalos gyári csapattal vesz részt az elektromos szériában.

Rosberg és Hamilton csapatvezetői szinten megvalósuló vetélkedése azért pikáns, mert ez a két versenyző vívott óriási küzdelmet a 2016-os világbajnok címért a Forma–1-ben. A balhéktól tarkított idény végén Rosberg végzett az egyéni pontverseny végén, majd váratlanul bejelentette a visszavonulását.

PlanetF1

Twitter