A magyar motorversenyzőket ünnepelték Riminiben

Közzétéve:
2019-09-01, 15:50

Az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team Riminiben megtartotta a hivatalos csapatbemutatóját.

Hogy ez miért érdekes? A válasz pofonegyszerű: a világhírű olasz MotoGP gárda utánpótlás keretében két ifjú magyar motorversenyző is pallérozódik.

Az Alapjáraton már többször találkozhattál Kecskés Bence és Kecskés Tamás nevével, a két fiatalember egyaránt Olaszországban húzza a gázt: míg Bence a MotoGP egyik előszobájának mondható CIV PreMoto3-as kategóriájában rabol rendszeresen pontokat, addig kisöccse Tamás a CIV MiniMoto bajnokságban igyekszik testvére nyomdokaiban haladni.

Bár az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team 2019-es felállása már jó ideje ismert, az olasz szakvezetés a helyi hagyományoknak megfelelően csak most, egy forró augusztusi hétvégén rendezte meg a bulinak is értelmezhető hivatalos csapatbemutatóját. A turisták palotája előtti téren tartott eseményen rengeteg érdeklődő volt, ami nem is csoda, hiszen az időpontválasztás egybeesik a legnagyobb talján szabadságolásokkal.

Az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team csoportképe

A színpadon a junior csapattagok által használt összes versenygép ki volt állítva, a show végén pedig az egybegyűltek legnagyobb örömére be is indították a gárda PreMoto3-as gépeit. Közben minden fiatal pilóta szólt néhány szót a közönséghez, szóba került a múlt, és a következő évek tervei is. Az ünnepség állófogadással zárult, ám ezzel a magyarok számára a „munka” még nem ért véget, hiszen Kecskés Bence tesztelni indult a legendás mugellói aszfaltcsíkra.

Kecskés Bence a mugellói teszten

A gyakorlásra betervezett öt felmenetelt az esős időjárás meghiúsította, így a magyar tehetségnek három etap alatt kellett belerázódnia az igencsak trükkös és technikás pálya által támasztott kihívásokba. A remek hangulatú edzésen Bence folyamatosan gyorsult, és körvonalazódni látszik, miben kell fejlődnie ahhoz, hogy jövőre már az élmezőnnyel csatázhasson.

Most egy kis szünet következik, ám sokat nem pihenhetnek majd a srácok, hiszen Kecskés Bence szeptember végén visszatér Mugellóba, a CIV PreMoto3-as bajnokság következő fordulójára, míg Kecskés Tamás a szintén combos Franciacortára készül.

A legfrissebb autós hírekért katt a videóra:

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország
Fotó: RXP – Race for Passion

Kapcsolódó írások

Kecskés Tamás (99) és Bereczki Dávid (21) Franciacortán
2019. április 09.
Az elmúlt hétvégén belecsaptak a lecsóba a legkisebbek is, Bereczki Dávid és Kecskés Tamás idei első versenyét Franciacortán rendezték
Marco Simoncelli box
2019. január 15.
Egy rövid olaszországi látogatás alkalmával is rengeteg élménnyel lehet gazdagodni, ez most sem volt másképp

További hírek