Magyar pilótával folytatja OXXO Hungary Truck Racing Team 

Frissítve:
2018-11-09, 18:58

Végre lehullott a lepel! Egy fiatal és tehetséges magyar autóversenyző, Molnár Bendegúz lett az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője.

Az év hátralévő részében a felkészülésre és az új versenykamion építésére szánja az időt a kétszeres EB győztes, kétszeres angol-bajnok kamionversenyző csapat, hogy 2019-ben új pilótájukkal ismét a Kamion Európa-bajnokság élére törjön.

Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, az OXXO Hungary Truck Racing Team ismét 100%-osan magyar összetételű lett. Ez annak köszönhető, hogy a csapat vezetése, Tökölyi László elnök és Sárosi Brúnó csapatfőnök leigazolta Molnár Bendegúzt a csapat versenyzőjének. Ezt pedig egy videóban tudatták a rajongókkal.

"Régen vártunk erre a pillanatra, óriási öröm számunkra, hogy magyar versenyzővel folytathatjuk a működésünket. Bendegúz roppant tehetséges és ambiciózus pilóta, a magyar autósport óriási reménysége. Büszkék vagyunk rá, hogy csapatunkban folytatja karrierjét." – mondta Tökölyi László.

"Szezon közben több versenyző neve is felmerült. Azért döntöttünk Bendegúz mellett, mert kimagasló tehetsége mellett olyan szellemiséget képvisel, ami egyezik a miénkkel: maximális elkötelezettség a sport és a versenyzés iránt, csapatszellem és szorgalom. Bendegúz és a csapat életében a 2018-as év a felkészülésről szól, hogy 2019-ben a Kamion Európa-bajnokságon minél eredményesebben képviseljük a nemzeti színeket, dobogó közeli helyet elérve." – mondta Sárosi Brúnó.

Molnár Bendegúz az OXXO vezetésével

Molnár Bendegúz 2016-ban a Race Star nevű tehetségkutatóban tűnt ki a 100 induló közül. Ekkor Burkus Egon, a GFS Racing Team tulajdonosa, aki egyben az OXXO Hungary Truck Racing Team utánpótlásprogramjának vezetője is bizalmat szavazott neki. Így egy teljes szezont töltött a Swift Cup Europe sorozatban, amit az összetett második helyén fejezett be, mindössze 1 ponttal lemaradva.

2017-ben már nem volt ellenfele a tehetségnek, 13 futamból kilencet megnyert, hatalmas előnnyel hódította el a nemzetközi helyszíneken futó széria bajnoki címét. Az üstökösként feltűnt pilótát abban az évben az Autósport évkönyv szerzői a 12. helyre sorolták a legjobb 50 magyar autóversenyző ranglistáján, a Formula.hu közönségszavazásán pedig az előkelő második helyre juttatták az olvasók.

"Hatalmas öröm, hogy egy ilyen nagymúltú csapatban folytathatom a versenyzői pályafutásomat. Megtiszteltetés, hogy elnyertem a csapat vezetőinek bizalmát. Célom, hogy Európa-bajnok lehessek, és ha lehetőség adódik rá, világbajnok." - mondta Molnár Bendegúz.

Forrás:

OXXO Hungary Truck Racing Team

További autós hírek

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Mindannyian találkoztunk már ilyen autóssal, aki egyszerűen nem bírja, ha valaki mellé ér, és ezért gyorsítani kezd – írja vezess.…

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött…

Nincs mese. Autósként rossz végén állunk annak a bizonyosnak abban az értelemben, hogy nem az autós forgalom érdekében történnek fejlesztések,…

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

Kapcsolódó írások

Új kilátások az OXXO Hungary Truck Racing Team számára
2018. július 18.
Új pilótával folytatja az EB-szereplést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, a kétszeres EB-győztes, kétszeres angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team.
A Tankpool24 kamionja Misanóban
2019. május 27.
Felemás érzelmekkel tért haza Misanóból a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző  
A Kamion Eb mezőnye a Hungaroringen
2018. december 26.
A 2019-es előzetes versenynaptár kilenc helyszínt tartalmaz, ami fontos, hogy az előző évhez hasonlóan ismét júniusban érkezik a Hungaroringre a mezőny.
oxxo sajtótájékoztató
2019. március 22.
Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata megmutatta az idei dizájnt