Magyar pilótával folytatja OXXO Hungary Truck Racing Team 

Frissítve:
2018-11-09, 18:58

Végre lehullott a lepel! Egy fiatal és tehetséges magyar autóversenyző, Molnár Bendegúz lett az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője.

Az év hátralévő részében a felkészülésre és az új versenykamion építésére szánja az időt a kétszeres EB győztes, kétszeres angol-bajnok kamionversenyző csapat, hogy 2019-ben új pilótájukkal ismét a Kamion Európa-bajnokság élére törjön.

Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, az OXXO Hungary Truck Racing Team ismét 100%-osan magyar összetételű lett. Ez annak köszönhető, hogy a csapat vezetése, Tökölyi László elnök és Sárosi Brúnó csapatfőnök leigazolta Molnár Bendegúzt a csapat versenyzőjének. Ezt pedig egy videóban tudatták a rajongókkal.

"Régen vártunk erre a pillanatra, óriási öröm számunkra, hogy magyar versenyzővel folytathatjuk a működésünket. Bendegúz roppant tehetséges és ambiciózus pilóta, a magyar autósport óriási reménysége. Büszkék vagyunk rá, hogy csapatunkban folytatja karrierjét." – mondta Tökölyi László.

"Szezon közben több versenyző neve is felmerült. Azért döntöttünk Bendegúz mellett, mert kimagasló tehetsége mellett olyan szellemiséget képvisel, ami egyezik a miénkkel: maximális elkötelezettség a sport és a versenyzés iránt, csapatszellem és szorgalom. Bendegúz és a csapat életében a 2018-as év a felkészülésről szól, hogy 2019-ben a Kamion Európa-bajnokságon minél eredményesebben képviseljük a nemzeti színeket, dobogó közeli helyet elérve." – mondta Sárosi Brúnó.

Molnár Bendegúz az OXXO vezetésével

Molnár Bendegúz 2016-ban a Race Star nevű tehetségkutatóban tűnt ki a 100 induló közül. Ekkor Burkus Egon, a GFS Racing Team tulajdonosa, aki egyben az OXXO Hungary Truck Racing Team utánpótlásprogramjának vezetője is bizalmat szavazott neki. Így egy teljes szezont töltött a Swift Cup Europe sorozatban, amit az összetett második helyén fejezett be, mindössze 1 ponttal lemaradva.

2017-ben már nem volt ellenfele a tehetségnek, 13 futamból kilencet megnyert, hatalmas előnnyel hódította el a nemzetközi helyszíneken futó széria bajnoki címét. Az üstökösként feltűnt pilótát abban az évben az Autósport évkönyv szerzői a 12. helyre sorolták a legjobb 50 magyar autóversenyző ranglistáján, a Formula.hu közönségszavazásán pedig az előkelő második helyre juttatták az olvasók.

"Hatalmas öröm, hogy egy ilyen nagymúltú csapatban folytathatom a versenyzői pályafutásomat. Megtiszteltetés, hogy elnyertem a csapat vezetőinek bizalmát. Célom, hogy Európa-bajnok lehessek, és ha lehetőség adódik rá, világbajnok." - mondta Molnár Bendegúz.

OXXO Hungary Truck Racing Team

Kapcsolódó írások

Új kilátások az OXXO Hungary Truck Racing Team számára
2018. július 18.
Új pilótával folytatja az EB-szereplést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, a kétszeres EB-győztes, kétszeres angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team.
A Tankpool24 kamionja Misanóban
2019. május 27.
Felemás érzelmekkel tért haza Misanóból a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző  

További hírek