MAMS Tereprali díjátadó – Megkoronázzák az I.O.B.C. bajnokait

Közzétéve:
2018-11-29, 08:44

Hosszú és produktív szezont zárt a Magyar Motorsport Szövetség idén megalakult tereprali szakága

Az év méltó lezárásaként már csak a díjátadó ünnepség van hátra, ahol a bajnokság helyezettjei mellett a sikeres alapításra és a számos működő innovációra is koccinthatnak majd az egybegyűltek. A ceremóniára a Szerencsejáték Zrt. Fortuna névre hallgató, impozáns leányfalui üdülőjében kerül sor, ahol a side by side-osok, a quad versenyzők, valamint a legjobb motorosok teljesítménye kerül majd értékelésre. A december 19-én este 19 órától tartandó esemény maximálisan az I.O.B.C bajnokság (International Open Baja Cup) szellemiségében rendezik, így az ünneplő mezőnyben a magyarok mellett számos külföldi sportoló is tiszteletét teszi.

A részvétel regisztrációhoz kötött, a díjazott versenyzőknek és az előre akkreditált média képviselőinek ingyenes. A további vendégek számára 5 000 Ft/fő a költség, ami a helyszínen fizetendő, és belépő árát, valamint egy diszkrét vacsorát tartalmaz. A szervezők kérnek MINDEN kedves vendéget, hogy részvételi szándékát ELŐRE JELEZZE a [email protected] email címen!

MAMS tereprali szakág díjátadó

A gálának külön pikantériát kölcsönöz, hogy szinte minden kategóriában a szezonzáró Raid of the Champions versenyen dőlt el a bajnoki cím. Ennek megfelelően ez történt a buggy-k között is, ahol a Csehországból érkező páros - Ladislav Zavrtalek, Ivo Sevcik - harmadik helyével bebiztosította az év végi győzelmét.

quad a versenypálya mellett, szemből fotózva

A quadosoknál is cseh pilóta emelheti majd magasba a bajnoki trófeát, Viktor Chytka egész évben ellentmondást nem tűrő versenyzéssel tette le a névjegyét az I.O.B.C sorozatban, és nyirádi győzelmétől függetlenül lett a széria első quados győztese.

side by side gép a pálya széléről fotózva tereprali

A kétkerekűeknél ennél sokkal izgalmasabban alakult a véghajrá, a zárófutam utolsó méteréig nyíltsisakos küzdelem zajlott. Végül Kárpáti Péter ügyes és taktikus versenyzéssel harmadik helyet szerzett, ez pedig - első magyarként a sorozat történetében - bajnoki címet ért neki.

tereprali versenyző

Sikeresen és komoly potenciállal a tarsolyban az eseménnyel hivatalosan is lezárul az első I.O.B.C szezon, amelybe a szervezők a számos új induló mellett egy új géposztályt is bevonzottak a sportágba, nem is beszélve a sporttörténelmi utánpótlás kategóriáról, ami tovább színesíti a hazai terepralit.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ne bántsd az erdőt, gyere inkább terepralizni!
2018. július 25.
Nem csupán lovas, motoros nemzet is a magyar, noha a focit imádók táborához képest még mindig nagyon kevesen vannak.
A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.

További hírek