Az év méltó lezárásaként már csak a díjátadó ünnepség van hátra, ahol a bajnokság helyezettjei mellett a sikeres alapításra és a számos működő innovációra is koccinthatnak majd az egybegyűltek. A ceremóniára a Szerencsejáték Zrt. Fortuna névre hallgató, impozáns leányfalui üdülőjében kerül sor, ahol a side by side-osok, a quad versenyzők, valamint a legjobb motorosok teljesítménye kerül majd értékelésre. A december 19-én este 19 órától tartandó esemény maximálisan az I.O.B.C bajnokság (International Open Baja Cup) szellemiségében rendezik, így az ünneplő mezőnyben a magyarok mellett számos külföldi sportoló is tiszteletét teszi.

A részvétel regisztrációhoz kötött, a díjazott versenyzőknek és az előre akkreditált média képviselőinek ingyenes. A további vendégek számára 5 000 Ft/fő a költség, ami a helyszínen fizetendő, és belépő árát, valamint egy diszkrét vacsorát tartalmaz. A szervezők kérnek MINDEN kedves vendéget, hogy részvételi szándékát ELŐRE JELEZZE a tereprally@mams.hu email címen!

A gálának külön pikantériát kölcsönöz, hogy szinte minden kategóriában a szezonzáró Raid of the Champions versenyen dőlt el a bajnoki cím. Ennek megfelelően ez történt a buggy-k között is, ahol a Csehországból érkező páros - Ladislav Zavrtalek, Ivo Sevcik - harmadik helyével bebiztosította az év végi győzelmét.

A quadosoknál is cseh pilóta emelheti majd magasba a bajnoki trófeát, Viktor Chytka egész évben ellentmondást nem tűrő versenyzéssel tette le a névjegyét az I.O.B.C sorozatban, és nyirádi győzelmétől függetlenül lett a széria első quados győztese.

A kétkerekűeknél ennél sokkal izgalmasabban alakult a véghajrá, a zárófutam utolsó méteréig nyíltsisakos küzdelem zajlott. Végül Kárpáti Péter ügyes és taktikus versenyzéssel harmadik helyet szerzett, ez pedig - első magyarként a sorozat történetében - bajnoki címet ért neki.

Sikeresen és komoly potenciállal a tarsolyban az eseménnyel hivatalosan is lezárul az első I.O.B.C szezon, amelybe a szervezők a számos új induló mellett egy új géposztályt is bevonzottak a sportágba, nem is beszélve a sporttörténelmi utánpótlás kategóriáról, ami tovább színesíti a hazai terepralit.