A MAMS tereprali szakága folytatja nagy sikerű utánpótlás iskoláját

Közzétéve:
2019-09-18, 11:22

A MAMS Tereprali ebben az esztendőben már számos tereprali sulit tartott, amely minden alkalommal szép létszámmal, és tanulni vágyó fiatalok részvételével zajlott.

A Tereprali suli szervezői szeptember 28-ára egy igazi különlegességgel készülnek, az iskola/teszt útvonala a Rally Hungary egyik gyorsasági szakaszáról nyílik majd. A szervezett oktatást és utánpótlásképzést megálmodó Garamvölgyi Zoltán szerint nem csupán ez az egyetlen különlegesség.

Can-am side by side keresztben egy kanyarban

„A mostani tesztünkre egy 5.5 kilométeres körpályát találtunk, méghozzá a magyar - szlovák határon. A terepviszonyok nagyban hasonlítanak a gyulai pályához: ugyan ez a környék dimbes-dombos, de többféle talajszerkezettel, változatos útminőséggel, gyönyörű panorámával van megáldva, és a szerviz parkunk is impozáns lesz - egy steak marhafarmon verünk sátrat. Már péntek délutántól megindul itt az élet, és egészen vasárnapig lehet kiélvezni azt a különleges karikát, amely közelében hamarosan a Rally Hungary is száguldozni fog. A farmon a szállás csak „terepralisan” megoldott, tehát aki szeretne itt aludni, az hozzon sátrat vagy matracot, de a közelben több remek panzió és egy vadászház is van - én inkább azokat javasolnám.

A MAMS Tereprali iskola útvonalának egy részlete

A csapatépítést sem hanyagoljuk el: pénteken és szombaton este speciális, marhából készült ételeket sütnek majd nekünk. Egyébként ebben a térségben még rengeteg potenciál rejlik, így azt sem tartom kizártnak, hogy valamikor a közeljövőben egy versenyt is elhozunk ide. Velünk lesz az FRT lengéscsillapítók atyja, Ferenc József, akinek innen is szeretném megköszönni a sok segítséget, és azt, hogy felhívta a figyelmünket erre a remek helyszínre. József segíteni fog beállítani a lengéscsillapítókat, sőt a Can Am-nél használatos verseny gátlók is lesznek nála, így aki akarja, az akár ki is próbálhatja majd őket. Érdemes több napra jönni, már csak az almavásár, a remek steak húsok, és a helyiek motorsportos lelkesedése miatt is. Sok motoros és quados már megneszelte a érkezésünket, ezért remek tesztre/sulira számítok!” - zárta mondandóját Garamvölgyi Zoltán, a MAMS Tereprali szakágának első embere.

A MAMS TR iskola központja a hétvégén

A MAMS Tereprali iskola egyik kanyarja

A tesztről további információk hamarosan elérhetőek lesznek a MAMS Tereprali Facebook oldalán.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Yamaha Side by Side Garamvölgyi Zolival a volánnál
2019. április 24.
Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt esztendők egyik legjobb idénykezdetén van túl a MNASZ/MAMS Tereprali sorozat
A HunGarian Baja egyik motorosa a patakátkelésen
2019. augusztus 12.
Pénteken a szervízparkban és a rajtceremónián, szombaton pedig a döbröntei patakátkelésnél fotóztam.

További hírek