Mától elérhető a Drive to Survive 2. évada

Közzétéve:
2020-01-23, 12:17

Február végétől érhető el a Netflixen az F1 kulisszái mögé tekintő sorozat második évada.

Minden Formula 1 rajongó várja már a Netflix saját készítésű sorozatának premierjét, amely február 28-tól érhető el. Tudom, tudom, de hát fizetős a felület. Valóban, viszont ha nem lőtted el a 30 napos próbaidőszakod, akkor erre érdemes, hidd el.

Az első évad, amely egy 10 részes minisorozat, a Formula 1 és Netflix közös gyermeke lehengerelte a közönséget, egyetlen szépséghibája volt a dolognak, mégpedig, hogy a Ferrari és a Mercedes nem engedte be a kamerákat. Azóta belátták, hogy ez hatalmas butaság volt, így a 2019-es szezonban forgatott évadban már feltűnik a két top csapat is.

F1-es verseny rajtja szemből fotózva

Ennek köszönhetően bepillantást nyerhetsz abba, hogyan nyerte meg a Merci és Lewis Hamilton hatodik világbajnoki címeiket. Illetve talán a Vettel – Leclerc páros közt húzódó ellentétbe is beleláthatsz. Mondjuk eléggé bekorlátozták a stábot, mivel a Hamilton csak a Német Nagydíjon engedte közel a kamerákat.

„A Liberty egy amerikai cég, akik szeretnék, ha meglenne az együttműködés. Ilyen szempontból jó munkát végeznek. Gyorsan tanulnak, egyre jobbak lesznek, és volt pár okos húzásuk, például a Netflix. Sok embert egyáltalán nem érdekelte az F1, de a Drive to Survivenak köszönhetően több érdeklődést mutatnak a sportág iránt. Ez egy nagyszerű lépés volt. Abban nem vagyok biztos, hogy anyagi szempontból nagy hasznuk volt belőle, de az imázs és a figyelem szempontjából fontos volt. Harminc éve sokkal fontosabb részét képezte az emberi tényező az F1-nek, de az utóbbi években egyre jobban háttérbe szorult” – monda Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezető igazgatója.

A Drive to Survive első évadáról írtam egy összefoglaló cikket, amely nem lövi le a lényegi részeket (ezt a linkre kattintva olvashatod).

 

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek