Max Verstappen vezekelt bűneiért

Közzétéve:
2019-01-16, 12:47

A Red Bull Racing Forma-1-es pilótája a szombati napon felügyelte a Formula E versenybírók munkáját a Moulay El Hassan nevét viselő versenypályán

Társszerző: Hajdu Balázs

Max Verstappen nagyon konstruktívnak nevezte a Formula E versenyen töltött közösségi szolgálatát A versenyt az egykori Forma 1-es pilóta, Jeome D’Ambrosio nyerte.

A fiatal holland pilóta az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) kérésére érkezett Marokkóba, hogy letöltse az első közösségi szolgálati napot, mely büntetést azért kapta, mert a 2018-as Brazil Nagydíj után durván meglökte a Force India francia versenyzőjét, Esteban Ocont. Mint ismert, a versenyben akkor élen haladó Verstappen ütközött a körét visszavenni igyekvő Oconnal, a balesetért pedig egyértelműen a franciát tette felelőssé.

„Érdekes a másik oldalról látni a versenyt – nem minden nap tölthetsz egy teljes napot a versenybírókkal”, mondta Verstappen. „Egy versenyhétvégén mindenkinek megvan a maga feladata. Jó volt látni a döntések hátterét. Amiről ők határoznak, általában indulatokat, ellentmondásokat szül. Egyetlen dolog számít, a szabályok követése, emberi érzelmek nem befolyásolhatják a bírókat.”

Max Verstappen

„Szerintem nagyszerű dolog, hogy a versenyzés mellett egyéb oldalait is megtapasztalhatjuk a sportnak – nagyon konstruktív napom volt, rengeteg élménnyel lettem gazdagabb”, tette hozzá a holland.

Verstappen jó véleménnyel volt a sorozatról, első megjelenését a Formula E paddockban a következőképpen jellemezte:

„Természetesen TV-n keresztül eddig is követtem a sorozatot. Azelőtt soha nem jártam a verseny helyszínén, nagyon élvezetes nap volt. Először is, maga a verseny is rendkívüli izgalmakat hozott. A bajnokság egyre jobban fejlődik, érdemes odafigyelni rá.”

Egyelőre nem tudni, hogyan kívánja letölteni Max Verstappen a második, közösségi szolgálati napját.

Formula E

Az FIA nevelő, oktató célzattal osztja a közösségi szolgálat büntetést, hogy megelőzze, illetve szankcionálja az Interlagosban történtekhez hasonló eseteket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek