2022. május 16. | 14:55

A wokingiak a Forma-1, az IndyCar és az Extreme E után újabb sorozatban indítanak csapatot.

A McLaren felvásárolja a Mercedes-EQ Formula E csapatát, és a 2022/2023-as szezontól saját nevén vesz majd részt az elektromos versenysorozatban.

Tavaly – nem sokkal a bajnoki cím megszerzését követően – a Mercedes bejelentette, hogy kiszáll a Formula E-ből. Az így felszabaduló erőforrásokat a német gyártó inkább a közúti autók fejlesztésére kívánja összpontosítani.

Mercedes-EQ Formula E versenyautó
Kép: Depositphotos

A Mercedes távozásával egyúttal új éra kezdődik a széria történetében, hiszen a Formula E a 2022/2023-as idénytől már a jelentősen továbbfejlesztett Gen3-as versenyautókat fogja használni a versenyeken. A McLaren Racing így a Forma-1, az IndyCar, valamint az Extreme E elektromos tereprali-bajnokság után egy újabb szériában fog csapatot indítani.

Lando Norris egy Forma-1-es McLarenben
Kép: Depositphotos

A brit cég még tavaly januárban írta alá azt a megállapodást, melynek értelmében a Formula E kilencedik szezonjában csatlakozik a szériához. A lépés nemcsak azt tükrözi, hogy a wokingiak elkötelezték magukat a villanyhajtású autóversenyzés mellett, hanem azt is, hogy minden eddiginél komolyabb hangsúlyt kívánnak fektetni a fenntarthatóságra is.

Az új alakulatot a Mercedes-EQ jelenlegi csapatfőnöke, Ian James fogja vezetni, azonban egyelőre még nem ismert sem a pilótafelállás, sem az, hogy milyen hajtáslánccal állnak majd rajthoz.

Nyitókép: Depositphotos