Április vége óta túraautó lázban ég az ország, ugyanis már a megszokott módon a hónap végén rendezik a WTCR hungaroringi futamát, amelyet mindig hatalmas érdeklődés övez, mind a rajongók, mind a média irányából. Természetesen az Alapjárat is részt vett a magyar futamon, így a pálya mellől követhettem az eseményeket. Ennek végeredményeképp egy galéria és számos cikk született.

Norbi a harmadik futamon felállt a dobogóra, amit a szokásos ováció övezett. Pár nappal később pedig az autósport ünnepe következett, amelyen a hétvégén látott pilótákon kívül rengeteg magyar versenyző vett részt.

Május 10-12 között pedig Michelisz és Tassi második hazai versenyére kerül sor Szlovákiában, ahova tavaly is rengeteg magyar rajongó kilátogatott kedvencei miatt. A széria igyekszik mindig az adott ország versenyzőjével promózni az ottani futamot, viszont 2019-ben nincs szlovák résztvevője a WTCR-nek, ezért Norbi és Atti mosolyog vissza a szurkolókra a plakátokról.

A program a szokásostól eltér, ugyanis szombaton rendezik a FIM EWC, vagyis a motoros endurance világbajnokság soron következő 8 órás futamát. Ez felborítja a Túraautó-Világkupa menetrendjét is. Autós oldal lévén ez nem releváns téma, de mivel este 8-kor intik le a megmérettetést, lesz lehetőségem a lemenő nap fényénél fotózni a motorosokat.

A két szabadedzést és az időmérőket a pénteki nap folyamán le is tudják a versenyzők, ekkor dől el mind a három futam rajtsorrendje. Ezekre pedig vasárnap kerül sor, az elsőre délelőtt, a másodikra és a harmadikra pedig délután.

2018-ban itt aratta első győzelmét a pécsi származású Hyundai pilóta, remélhetően idén sem lesz ez másképp és hallhatom a magyar himnuszt. Michelisz jelenleg az összetett tabella 8. helyét foglalja el a megszerzett 48 pontjával. Az élen a Hondás Nestor Girolami áll kereken 100 egységgel, szóval van mit ledolgoznia Norbinak... Ha érdekel a hétvége részletes programja, a Slovakiaring weboldalán elérhető.

Ha minden jól megy, Mátyással mi is ott leszünk a helyszínen és tudósítunk neked a történésekről. Az úton egy új KIA Ceed 1.4 AT lesz a társunk a KIA Motors Magyarország jóvoltából.