Michelisszel és Tassival promózzák a WTCR szlovák futamát

Közzétéve:
2019-05-06, 10:05

A Túraautó-Világkupa következő állomásának a Slovakiaring ad otthont

Április vége óta túraautó lázban ég az ország, ugyanis már a megszokott módon a hónap végén rendezik a WTCR hungaroringi futamát, amelyet mindig hatalmas érdeklődés övez, mind a rajongók, mind a média irányából. Természetesen az Alapjárat is részt vett a magyar futamon, így a pálya mellől követhettem az eseményeket. Ennek végeredményeképp egy galéria és számos cikk született.

Norbi a harmadik futamon felállt a dobogóra, amit a szokásos ováció övezett. Pár nappal később pedig az autósport ünnepe következett, amelyen a hétvégén látott pilótákon kívül rengeteg magyar versenyző vett részt.

Május 10-12 között pedig Michelisz és Tassi második hazai versenyére kerül sor Szlovákiában, ahova tavaly is rengeteg magyar rajongó kilátogatott kedvencei miatt. A széria igyekszik mindig az adott ország versenyzőjével promózni az ottani futamot, viszont 2019-ben nincs szlovák résztvevője a WTCR-nek, ezért Norbi és Atti mosolyog vissza a szurkolókra a plakátokról.

WTCR Slovakiaring plakátja

A program a szokásostól eltér, ugyanis szombaton rendezik a FIM EWC, vagyis a motoros endurance világbajnokság soron következő 8 órás futamát. Ez felborítja a Túraautó-Világkupa menetrendjét is. Autós oldal lévén ez nem releváns téma, de mivel este 8-kor intik le a megmérettetést, lesz lehetőségem a lemenő nap fényénél fotózni a motorosokat.

A két szabadedzést és az időmérőket a pénteki nap folyamán le is tudják a versenyzők, ekkor dől el mind a három futam rajtsorrendje. Ezekre pedig vasárnap kerül sor, az elsőre délelőtt, a másodikra és a harmadikra pedig délután.

Michelisz Norbert a Slovakiaringen 2018-ban

2018-ban itt aratta első győzelmét a pécsi származású Hyundai pilóta, remélhetően idén sem lesz ez másképp és hallhatom a magyar himnuszt. Michelisz jelenleg az összetett tabella 8. helyét foglalja el a megszerzett 48 pontjával. Az élen a Hondás Nestor Girolami áll kereken 100 egységgel, szóval van mit ledolgoznia Norbinak... Ha érdekel a hétvége részletes programja, a Slovakiaring weboldalán elérhető.

Ha minden jól megy, Mátyással mi is ott leszünk a helyszínen és tudósítunk neked a történésekről. Az úton egy új KIA Ceed 1.4 AT lesz a társunk a KIA Motors Magyarország jóvoltából.

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Tassi Attila a HELL új termékét tartja a kezében
2018. október 05.
A HELL ENERGY ismét előrukkolt egy újdonsággal az energiaital-kedvelő közönségnek, ahogy már megszokhattad a piacvezető gyártó időről-időre bővíti termékkínálatát.
Michelisz volt a hétvége nagy vesztese!
2018. április 30.
A WTCR hungaroringi versenyhétvégéjén magyar szempontból volt nagy siker és nagy bánat, de volt, amikor örülni kellett volna, ám valahogy mégsem sikerült!
A WTCR pilótái a kávéjukkal fentről fotózva
2019. április 25.
Elérkezett, amire nagyon sok Michelisz-fan vár már január óta, a WTCR hungaroringi hétvégéje