Michelisz elvesztette első helyét a bajnokságban

Közzétéve:
2019-10-27, 08:38

Michelisz Norbert rajt-cél győzelme és két pontszerző helye sem volt elég a bajnokság első helyének megtartásához.

A szuzukai első időmérőn csak a 14. helyen végzett a Hyundai magyar pilótája, plusz az első futamra összesen hat rajthelyes büntetést kapott mivel túl lassan ment az esős szabadedzésen. Nem csak ő kapott hasonló megrovást, így végül a 17. rajtkockát kapta meg a versenyre.

Az első futamot Esteban Guerrieri, a Honda pilótája nyerte meg, aki jelenleg is vezeti a WTCR tabelláját. Michelisz Norbit a 13. helyen intette  le a kockás zászló, ami 3 pontot ért. Mivel a fordított rajtrácsos második futamon a pole-ból indulhatott, így volt esélye a visszavágásra.

Michelisz Norbert a második futam rajtjánál

Már a rajtnál keményen támadta a második helyről induló Rob Huff, azonban Norbi nem adta könnyen a pozícióját és biztonságos előnyt épített ki. Az első két pilóta meg tudott lépni a mezőny többi tagjától. Végül Gabriele Tarquini állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az 5-ös Hyundait vezető pilóta zsinórban a negyedik versenyhétvégén aratott futamgyőzelmet, amivel ideiglenesen vissza is vette a vezetést a bajnokságban a tizedik helyen befutó Guerrieritől.

Michelisz Norbert a dobogón Szuzukában

A harmadik futamon Michelisz a tizedik helyről indulhatott, a rajtnál Mikel Azcona lefulladt, így megörökölte a kilencedik helyet, majd a biztonsági autó is közbeszólt. Az újraindítás után Jean-Karl Vernay támadta Micheliszt, sikertelenül.

Végül a safety-car mögött intették le a mezőnyt az egyik szabadkártyás hibája miatt. A kilencedik hely újabb hét pontot jelentett Norbinak, melynek köszönhetően csupán 7 pontos hátránnyal áll a második helyen Guerrieri mögött a Túraautó-világkupa tabelláján.

A WTCR élmezőnyének állása két hétvégével a szezon vége előtt:

  1. Esteban Guerrieri - 288 p.
  2. Michelisz Norbert - 281 p.
  3. Thed Björk - 243 p.
  4. Yvan Muller - 238 p.
  5. Mikel Azcona - 198 p.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.

További hírek