Michelisz Norbi balesetet szenvedett Makaóban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-15, 08:59

A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

Amilyen jól indult Michelisz Norbert pénteki napja Makaóban, olyan rosszul folytatódott: a világbajnoki címre pályázó magyar pilóta a WTCR makaói versenyhétvégéjén a második helyet szerezte meg az első időmérőn, a második időmérőn aztán balesetet szenvedett.

Norbi bizakodva várhatta a második kvalifikációt, jó is volt a tempója, de a Q2-ben már nem gördülhetett ki a pályára. Az első szakasz végén ugyanis Gordon Shedden a falban kötött ki, a brit versenyző autóját Michelisz nagy ellenlábasa, Esteban Guerrieri még ki tudta kerülni, de Norbi a Honda takarása miatt nem láthatta az Audit, amibe így belerongyolt.

A Hyundai i30N TCR bal eleje piszkosul összetört, Michelisz autóját egy daru segítségével emelték ki a pályáról, a magyar versenyző pedig nem folytathatta a második időmérőt. Ez rossz hír, mert ez azt jelenti, hogy a vasárnap sorra kerülő második és harmadik futamon is csak a 12. helyről rajtolhat, miközben a pontverseny első helyén álló Guerrieri megszerezte a fordított rajtrácsos pole pozíciót.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Michelisz Norbert
2020. szeptember 24.
Beváltotta fenyegetését a dél-koreai márka.
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.

További hírek