Michelisz Norbert másodikként ért célba a WTCR makaói versenyhétvége első futamán, és visszavette a vezetést a bajnokságban, miután Esteban Guerrieri nullázott.

A magyar pilóta nem kockáztatott szombaton, az lebegett a szeme előtt, hogy minél több pontot begyűjtsön az első futamon. Ez sikerült is neki, magabiztosan rajtolt, nem forgott veszélyben a második helye, viszont sajnos nem volt akkora tempókülönbség közte és Yvan Muller között, hogy megpróbálkozzon egy előzési kísérlettel.

A futam végén Andy Priaulx lemondott a dobogóról, hogy csapattársa, Thed Björk több pontot szerezzen, ugyebár a svéd versenyző is versenyben van a világbajnoki címért. Ami nekünk fontosabb, hogy Norbi legnagyobb riválisa, Guerrieri nem szerzett pontot szombaton, ez mindenképpen jó hír. Michelisz a második helyért 20 pontot kapott, jelenleg 306 egységgel vezeti a bajnokságot, 18 pont az előnye Guerrieri előtt.

Ugyanakkor a magyar versenyzőre nagyon nehéz vasárnap vár, mert a második és a harmadik versenyen is a középmezőnyből kell rajtolnia, mivel a második időmérőn balesetbe keveredett, így nem tudta kihozni a kocsijából azt, ami benne volt. Szerencsére Guerrieri a kvalifikáió után kapott egy háromeheyes rajtbüntetést Nicky Catsburg feltartásáért, így a második versenyen az első helyett csak a negyedik rajtkockából indulhat el.