Michelisz pont nélkül zárta a vuhani hétvégét

Frissítve:
2018-10-09, 16:08

A kínai túra második állomásán is folytatódott Michelisz Norbert pechsorozata.

A szombati napok nem sikerültek valami fényesen Michelisz számára a szezon eddigi részében, sajnos Vuhanban sem volt ez másképp. Még az első időmérő előtt motort kellett cserélni az ötös számú Hyundaiban, ezért az első futamnak az utolsó rajtkockából vághatott csak neki. Nem volt túl izgalmas a nap további része, ugyanis az első kör végén Norbi kiállt a boxba, ahol a szerelők ellenőrizték az új erőforrást, majd még két körre visszament a pályára. Lényegében az új erőforrás bejáratásának szentelték ezt a versenyt.

Michelisz Norbert sisakban szemből fotózva

A vasárnapi időmérőn a hétvége során először ment be 1:24 alá, azonban ezzel is kiesett már a Q1-ben, végül a 22. helyen végzett a kvalifikáción.

Michelisz a második verseny rajtja után feljött a 17. helyre közvetlenül csapattársa, Gabriele Tarquini mögé, akit később meg is előzött. Nem sokkal később pedig már a 14. helyen találta magát, mivel előtte Thed Björk és John Filippi összeütközött, majd mindketten kiestek.

A versenyben maradt két Hyundai közül Michelisz Norbert hét, Yvan Muller öt helyet lépett előre a rajtpozíciójához képest, így a négyszeres világbajnok a 10. helyért egy pontot zsebelt be. Vagyis a bajnoki cím legnagyobb esélyesének számító Hyundainak összejött a pontszerzés Vuhanban. Elvégre egy pont is pont, Zandvoortban még ennyit sem sikerült szerezniük.

Michelisz Norbert a vuhani második futamon szemből fotózva

A vuhani hétvége záró futamát a 22. helyről kezdte meg a BRC magyar pilótája. A rajtot kicsit elóvatoskodva kimaradt a mezőny hátsó részében történt balesetből, így egyből előrelépett a 17. helyre. A biztonsági autós fázis után kiderült, hogy a baleset láncreakcióját elindító Jean-Karl Vernay boxutca-áthajtásos büntetést kapott, amivel Michelisz még egy pozíciót nyert. Két körrel később újra a pályára küldték a biztonsági autót, mert a második helyen haladó Denis Dupont elvitt egy gumibálát, és vele együtt majdnem az élen haladó Gordon Sheddent is. Az újraindítást követően Muller autójának motorteréből füst szállt fel, ezért kiállni kényszerült, így Norbi a harmadik futamot is a 14. helyen zárta.

Michelisz Norbert oldalról fotózva Vuhanban

Sajnos számítani lehetett arra, hogy a Hyundaiok nem fognak jól teljesíteni ezen a pályán az esélykiegyenlítő-rendszernek köszönhetően, amely a többi gyártóhoz képest alaposan túlsúlyossá tette a dél-koreai márkát.

Még két forduló van hátra a bajnokságból, legközelebb Japánba utazik a mezőny október utolsó hétvégéjén. A jelenlegi állás így néz ki:

1. Tarquini 241 pont

2. Björk 234

3. Muller 233

4. Oriola 207

5. Vernay 205

6. Guerrieri 199

7. Michelisz 195

8. Vervisch 192

Fotók:

Forrás:

További autós hírek

Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését...

Egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében – írja a furcsa felfedezésről a New Scientist...

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 17-én közúti ellenőrzést tartottak, amikor Alsóvadászon ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés során...

A brit rendőrök utólag büntettek meg egy youtuber autós újságírót, aki arról töltött fel videót a Facebookra, hogy egy Audi R8-cal a sebességhatárnál...

Ideiglenes megállási tilalom lép életbe október 21-e, hétfő estétől 23-a, szerda reggelig a Bem József tér környékén, 22-e, kedd 0 órától 23-a, szerda...

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Slovakia Ring WTCR - GALÉRIA
2018. július 16.
A Túraautó-Világkupa slovakia ringi hétvégéje leginkább a hullámvasúthoz hasonlított!
2018. október 01.
A ningbói hétvégén háromból két futamot Björk nyert, Michelisz hétvégéje pedig ismét egy hullámvasútra hasonlított.
Michelisz Norbert autója a rajtrácson oldalról fotózva
2019. április 29.
A Túraautó-Világkupa versenyeinek hétvégén a Hungaroring adott otthont, ahova rengeteg Michelisz fan ellátogatott