2021. december 23. | 10:06

A szerepkörön a Formula E-be távozó Antonio Govinazzival fog osztozni.

Hivatalosan is bejelentették, hogy a 2022-es szezonban Mick Schumacher lesz a Ferrari Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője. A 22 éves német pilóta Antonio Giovinazzival fog osztozni a szerepkörön.

Schumachernek, aki a következő szezonban is a Haas csapatában versenyez, 11 futamon kell majd készenlétben állnia, hogy szükség esetén beugorjon Charles Leclerc vagy Carlos Sainz helyére, amennyiben valamelyikük nem tudna rajthoz állni egy versenyen.

A fennmaradó 12 hétvégén pedig az a Giovinazzi látja el ezt a feladatot, aki a jövő évtől már a Formula E világbajnokság küzdelmeiben vesz részt, és a két versenynaptár ütközései miatt több F1-es futamon sem tud majd jelen lenni 2022-ben.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy Mick tartalékversenyzőként csatlakozik a csapathoz, bár remélhetőleg nem lesz szükség a munkájára” – nyilatkozta Mattia Binotto, a maranellóiak csapatfőnöke.

Amennyiben mégis, úgy a Haas megüresedő autójába Pietro Fittipaldi ugrik majd be, akivel 2020-ban már két versenyen is találkozhattunk, amikor a Bahreini Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Romain Grosjeant helyettesítette.

Emellett Binotto megerősítette, hogy Schumacher számára hozzáférést biztosítanak a Ferrari szimulátorához, és a német 2022-ben is az olasz istálló akadémiájának tagja marad. Erre vonatkozóan a Ferrarinak komplett programja van, hiszen a végső cél az, hogy a hétszeres világbajnok, Michael fia egy napon apja nyomdokaiba lépjen, és ő is a Ferrari versenyzője legyen.

„Úgy gondolom, hogy Mick nagyon jól teljesített a szezon során. Folyamatos fejlődésre volt képes, nemcsak a megbízhatóság, de a sebesség tekintetében is. Ha megnézzük az utolsó futamokat, sokkal közelebb tudott kerülni az előtte lévőkhöz még úgy is, hogy a Haas egyáltalán nem foglalkozott az autó fejlesztésével. Ez pedig azt bizonyítja, hogy nagyon sokat fejlődött a tempó tekintetében” – fejtette ki Binotto.

A csapatfőnök elmondta, rendkívül fontos a Ferrari számára, hogy legyen egy olyan tartalékversenyzőjük, aki rendelkezik tapasztalattal a következő generációs F1-es autókról, amelyeket 2022-től fognak használni a Száguldó Cirkuszban.

„Azok a kocsik nagyon különbözni fognak az eddigiektől vezetési stílus tekintetében. Természetesen számítunk Antonióra is, hiszen bizonyította, hogy egy jó versenyző, de fontos, hogy legyen egy olyan tartalékunk, aki tudja, hogyan kell vezetni ezeket az autókat” – zárta gondolatait Binotto.