Mick Schumacher Sebastian Vettel helyére pályázik?

Közzétéve:
2016-05-06, 11:05

A legendás Michael Schumacher fia a Forma-1-be vágyik, és szeretne tanulni apja pályafutásából

Társszerző: Hajdu Balázs

A sportág történetének legsikeresebb pilótája, Michael Schumacher fia, Mick a 2019-es idényben mutatkozott be a Forma 2-es versenysorozatban. Az ifjú Schumacher Bahreinben tesztelhette a Ferrari és az Alfa Romeo Forma-1-es autóit is.

Natalie Pinkham, a Sky Sports riportere elsőként azt kérdezte tőle, hogy melyik jelenlegi F1-es versenyzőhöz hasonlítja magát leginkább.

„Nem igazán hasonlítom magam senkihez a mostani mezőnyből. Ha valakihez mérhetem magam, az az édesapám. Szeretnék meríteni az ő pályafutásából, az ő döntéseiből. Rengeteg tehetséges pilóta van a Forma-1-ben – máskülönben nem lennének ott. Mindig sokat jelent számomra, ha beszélhetek velük, és tanulhatok tőlük” - mondta Mick Schumacher.

Arra a kérdésre, hogy a Forma-1-ben szereplés-e a legfőbb vágya, a 20 éves pilóta határozott igennel válaszolt.

Mick Schumacher a Ferrarit is kipróbálhatta
10 év kihagyás után ismét egy Schumacher ült a Ferrariban

Mick Schumacher valósággal berobbant az együléses versenyautók világába az elmúlt 12 hónapban. 2018-ban megnyerte az Európai F3-as bajnoki címet, majd idén lehetőséget kapott a Prema csapatától az F2-ben, valamint bekerült a Ferrari tehetséggondozó akadémiájára is.

„Nagyon fontos, hogy lépésről-lépésre haladjunk. Eddig is ezt a stratégiát követtük, így szeretnék némi F2-es rutint szerezni, mielőtt bemutatkoznék a Forma 1-ben” - tette hozzá a fiatal német.

Hogy tetszik Micknek az F2?

Schumacher az első négy F2-es futamból hármon pontszerző helyen végzett. A következő versenyt – a Forma-1-es futam mellett – Barcelonában rendezik.

„Nagyon elégedett vagyok a csapatnál zajló dolgokkal. Úgy érzem, hogy nehezebb vezetni az autót és bánni a gumikkal, mint a Forma-1-ben. Nálunk nincsenek gumimelegítő paplanok, ezáltal az abroncsok hidegek, és általában gyorsabban kopnak. A Forma 2 alapvetően kiváló felkészülést nyújt az F1-re. Hálás vagyok, hogy itt lehetek” - mondta Mick Schumacher.

A legvadabb pletykák szerint ha Sebastian Vettel nem nyer világbajnoki címet két éven belül a Ferrarival, könnyen lehet, hogy a maranellóiak Micket ültetik a helyére, persze addig még sok víz folyik le a Dunán.

Forrás:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
2019. február 10.
2019-től a McLaren kiszáll a díjkiosztásból