Az osztrák történések

Ezen a hétvégén a Red Bull Ringre látogatott a sorozat, ahol a 19 éves pilóta az időmérős eredményei alapján mind a három futamnak a pole-pozícióból vághatott neki.

Az első futamon végig meg tudta őrizni az első helyet, bár csapattársa, Robert Schwartzman egy percre sem kímélte. Ezzel a teljesítménnyel átvette a vezetést Ticktumtól, aki csak a nyolcadik helyen végzett.

Mick Schumacher és a Prema képviselője a trófeákkal
Mick Schumacher és a Prema képviselője a trófeákkal

A vasárnapi második versenyt szintén uralta a fiatal Schumacher, az etap vége felé volt egy kis izgalom, amikor pályára gurult a biztonsági autó, de őt ez nem veszélyeztette. A hétvége legdominánsabb csapata a Prema volt, ezen a futamon hármas győzelmet arattak. Micknek ez volt az ötödik győzelme zsinórban.

2012-ben kapta meg az Európa-bajnokság címet a sorozat, azóta négyen tudtak előtte ilyen eredményt produkálni. Raffaele Marciello rögtön az első évben, Max Verstappen 2014-ben, Felix Rosenqvist 2015-ben és Lance Stroll 2016-ban.

A harmadik futam rajtját követően az első kanyarban szélesen fordult, így Schwartzman megelőzte a németet, aki a leintésig nem tudott fogást találni az oroszon. A Prema ezzel a kettős győzelemmel megnyerte a csapatok versenyét, miközben Mick Schumacher 49 pontra növelte előnyét Ticktum előtt. Matematikai esélye még Armstrongnak van, aki 69 egységgel a bajnokság harmadik helyén áll.

Az F3-as pályafutása

Mick Schumacher a 2017-es szezonban kezdte meg szereplését a sorozatban, és egy hónappal ezelőttig csupán a neve miatt figyeltek fel rá, mert semmi olyat nem mutatott, amit érdemes lett volna kiemelni. Az első 44 futamán összesen három dobogós helyezést tudott felmutatni, ami elég gyengécske.

Mick Schumacher a Red Bull Ringen

Az idei szezon második felében talált valamit a 19 éves német pilóta, ugyanis a Spa-Francorchampsban rendezett harmadik futamot megnyerte, azóta pedig nincs megállás.

Silverstone-ban behúzta a második futamgyőzelmét, amit egy misanói követett, de ezt még tudta fokozni, Nürburgringen mind a három futamon őt intette le elsőként a kockás zászló. Ezután pedig jött az osztrák kettős diadala. Remélem, a szezonzárón tesz még erre egy lapáttal.

A paddockban szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy ezekkel az eredményekkel már a Formula-1 is elérhetővé válhat számára. Ha a szezonzárón az összes futamot lenullázza, akkor is a bajnokság harmadik helyén végezhet, nyilván ez a legrosszabb eset. Viszont akkor is elegendő pontot szerezne ahhoz, hogy már a 2019-es szezonre kiválthassa a száguldó cirkusz szuperlicencét.

Mick Schumacher F3-as autója oldalról
Mick Schumacher autója a Red Bull Ring 2-es kanyarjában

Lehet, hogy ez nem is annyira pletyka, ugyanis a napokban Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt nyilatkozta, hogy nem akarják stresszelni a fiatal pilótát, de az ő ajtajuk mindig nyitva áll előtte. Már a Red Bull is szemet vetett a német tehetségre, ugyanis a Toro Rossónál el tudnák képzelni. Szerintem heteken belül napvilágot látnak majd a jövőjét illető hírek, addig felesleges találgatni.

Pár évvel ezelőtt volt szerencsém találkozni Mick Schumacherrel, pont a Red Bull Ringen. Akkor nagyon szimpatikusnak találtam, és titkon bíztam abban, hogy túlszárnyalja majd édesapja sikereit. Az F3-as pályafutását nem követtem, de nagyon örülök, hogy talált valamit a szezon második felében. Szerintem elhitte azt, amit tud az autó, így magabiztosan ki tudja hozni a maximumot magából és a technikából egyaránt.