2016. május 06. | 13:05

A legendás Michael Schumacher fia a Forma-1-be vágyik, és szeretne tanulni apja pályafutásából

Társszerző: Hajdu Balázs

A sportág történetének legsikeresebb pilótája, Michael Schumacher fia, Mick a 2019-es idényben mutatkozott be a Forma 2-es versenysorozatban. Az ifjú Schumacher Bahreinben tesztelhette a Ferrari és az Alfa Romeo Forma-1-es autóit is.

Natalie Pinkham, a Sky Sports riportere elsőként azt kérdezte tőle, hogy melyik jelenlegi F1-es versenyzőhöz hasonlítja magát leginkább.

„Nem igazán hasonlítom magam senkihez a mostani mezőnyből. Ha valakihez mérhetem magam, az az édesapám. Szeretnék meríteni az ő pályafutásából, az ő döntéseiből. Rengeteg tehetséges pilóta van a Forma-1-ben – máskülönben nem lennének ott. Mindig sokat jelent számomra, ha beszélhetek velük, és tanulhatok tőlük” - mondta Mick Schumacher.

Arra a kérdésre, hogy a Forma-1-ben szereplés-e a legfőbb vágya, a 20 éves pilóta határozott igennel válaszolt.

Mick Schumacher valósággal berobbant az együléses versenyautók világába az elmúlt 12 hónapban. 2018-ban megnyerte az Európai F3-as bajnoki címet, majd idén lehetőséget kapott a Prema csapatától az F2-ben, valamint bekerült a Ferrari tehetséggondozó akadémiájára is.

„Nagyon fontos, hogy lépésről-lépésre haladjunk. Eddig is ezt a stratégiát követtük, így szeretnék némi F2-es rutint szerezni, mielőtt bemutatkoznék a Forma 1-ben” - tette hozzá a fiatal német.

Hogy tetszik Micknek az F2?

Schumacher az első négy F2-es futamból hármon pontszerző helyen végzett. A következő versenyt – a Forma-1-es futam mellett – Barcelonában rendezik.

„Nagyon elégedett vagyok a csapatnál zajló dolgokkal. Úgy érzem, hogy nehezebb vezetni az autót és bánni a gumikkal, mint a Forma-1-ben. Nálunk nincsenek gumimelegítő paplanok, ezáltal az abroncsok hidegek, és általában gyorsabban kopnak. A Forma 2 alapvetően kiváló felkészülést nyújt az F1-re. Hálás vagyok, hogy itt lehetek” - mondta Mick Schumacher.

A legvadabb pletykák szerint ha Sebastian Vettel nem nyer világbajnoki címet két éven belül a Ferrarival, könnyen lehet, hogy a maranellóiak Micket ültetik a helyére, persze addig még sok víz folyik le a Dunán.

  • Címkék:
  • F1