Mika Häkkinen izgalmasabb Forma-1-es versenyekre számít a nyári szünet után

Közzétéve:
2019-08-18, 15:44

A kétszeres Forma-1-es világbajnok szorosabb csatákat vár a 2019-es idény második felében.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Mercedes egyeduralkodását Max Verstappen és a Red Bull csapata törte meg, jelentős izgalmakat csempészve a kissé szürke Száguldó Cirkusz életébe.

A McLarennel két világbajnoki címet nyerő Mika Häkkinen szerint Spában és Monzában a Ferrari is jó esélyekkel szállhat harcba.

„Belgiumban és Olaszországban a hosszú, padlógázos szakaszok vannak, ahol sokkal jobban számít a sebesség. Ezeken a pályákon a Ferrari is csatázhat a győzelemért. Azt azonban be kell látnunk, hogy az olaszok teljesítménye hagy némi kívánnivalót maga után. Nem csak a Mercedes mögött van lemaradásuk, hanem a Red Bull Honda is egy lépéssel előttük jár” - írta Häkkinen az Unibet oldalán vezetett blogjában.

Forma-1-es rajt

Häkkinen szerint a Mercedes nem egyértelmű favorit többé. A McLaren tanácsadója komoly küzdelemre számít.

„A világbajnokság második fele sok mindenben különbözik majd az elsőtőé. Szerintem a Ferrari odaérhet Spában és Monzában, a Red Bull és Honda tovább fejlődhet, a Mercedes ezek miatt pedig egyáltalán nem dőlhet hátra. Az elmúlt négy verseny rendkívüli izgalmakat hozott, személy szerint ezt várom az összes hátralévő futamtól” - mondta a kétszeres világbajnok Häkkinen.

Charles Leclerc megy Sebastian Vettel előtt

Egyetértesz a finn legendával? Vajon meddig kell várnia a Ferrarinak az idei első győzelmére?

Forrás:

Kapcsolódó írások

James Hunt
2019. június 15.
Az F1 legendás alakja egy olyan korban versenyzett, amikor még a vezetői képességek domináltak
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?