Molnár Bendegúz hatalmas sikert aratott az amerikai kamion-versenyen

Közzétéve:
2019-03-27, 11:48

Élete első kamionversenyén azonnal győzött Molnár Bendegúz, az OXXO pilótája

Életében először indult kamionversenyen, ráadásul egyből Amerikában győzelemmel nyitott és elhozta a a 10 ezer dolláros fődíjat az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája, Molnár Bendegúz. Az egyik legrangosabb amerikai kamionverseny-széria, a The Bandit Big Rig versenyén, az Alabama állambeli Mobile International Speedway-en még az előzetesen magas várokozásokat is túlszárnyalva, óriási sikerrel! Az OXXO Hungary Truck Racing Team és a Ceasars Truck Racing közösen indította versenyzőjét.

Molnár Bendegúzt hazai berkekben az egyik legígéretesebb autóversenyző reménységnek tartják és komoly jövőt jósoltak neki új csapatában, a kamionos szakágban is. A 20 éves pilóta 2018-ban csatlakozott Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatához, a kétszeres Eb győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Teamhez.

Molnár Bendegúz a verseny után

Bendi sporttörténelmet írt: Most fordult elő először, hogy egy fiatal pilóta, aki szakágának első versenyén azonnal győzedelmeskedni tudjon.

Az amerikai truck race versenysorozat eltér az európaitól. Itt sebességkorlátozás nélkül száguldanak ovál pályán a pilóták. Az OXXO reménysége kamionversenyzői tapasztalat nélkül is megcsillogtatta tehetségét az időmérőn. Már akkor is látszott a magabiztossága, ezt végül a március 23-i fő futamon kamatoztatta, ahol első helyen ért célba, ezzel pedig elnyerte a verseny 10 ezer dolláros fődíját. Az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája egyből a közönség kedvence lett harcossága, gyors és pontos reagálásai miatt. A a verseny hivatalos kommentátorának is felkeltette a figyelmét, aki a Hungarian Top Gun titulussal illette az ifjút.

Molnár Bendegúz az amerikai kamionjában ülve

"A verseny előtt három nappal a Greenville Pickens Speedway-en ültem életemben először kamionban.  Furcsa volt a nyers erő: ezt a járművet nem csak vezetni, hanem kezelni is kell. A versenyre aztán úgy mentem oda, hogy fejben megpróbáltam mindent a lehető legjobban összerakni. Volt egy tervem, és végiggondoltam, hogy mit szeretnék elérni. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, mivel rutinos pilóták ellen fogok versenyezni, de segített a versenytapasztalatom, így hamar alkalmazkodni tudtam a pályához és a körülményekhez. Egy versenyző mindig nyerni szeretne, én is ezzel a szándékkal álltam rajthoz, de sosem gondoltam volna, hogy elsőre sikerül győznöm. Csodálatos érzés, hogy elértük ezt az eredményt!" – mondta Molnár Bendegúz.

Videoösszefoglaló a versenyről:

Forrás:

OXXO Hungary Truck Racing Team sajtóinformáció

További autós hírek

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Hátborzongató “mutatványt” hajtott végre egy motoros . Felkeltette a rendőrség figyelmét egy internetre felkerülő videofelvétel, amelyen egy motoros Bytčán felhajtott…

Kapcsolódó írások

A Kamion Európa-Bajnokság első napja képekben
2018. június 18.
FIA ETRC, azaz a Kamion EB mogyoródi, első futamán Kiss Norbi felállhatott a dobogó második fokára, izgalmakból nem volt hiány egyik versenyen sem.
A Kamion EB vasárnapi napja képekben
2018. június 18.
A Kamion Európa-Bajnokság második napján sem unatkoztam, az utolsó verseny után Kiss Norbi még driftelt is a kamionjával. Készültem neked a vasárnapi történésekből is egy képválogatással!
oxxo sajtótájékoztató
2019. március 22.
Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata megmutatta az idei dizájnt
Az OXXO Hungary Truck Racing Team vezetése az új pilótával
2018. november 08.
Végre lehullott a lepel! Egy fiatal és tehetséges magyar autóversenyző, Molnár Bendegúz lett az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője.