Életében először indult kamionversenyen, ráadásul egyből Amerikában győzelemmel nyitott és elhozta a a 10 ezer dolláros fődíjat az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája, Molnár Bendegúz. Az egyik legrangosabb amerikai kamionverseny-széria, a The Bandit Big Rig versenyén, az Alabama állambeli Mobile International Speedway-en még az előzetesen magas várokozásokat is túlszárnyalva, óriási sikerrel! Az OXXO Hungary Truck Racing Team és a Ceasars Truck Racing közösen indította versenyzőjét.

Molnár Bendegúzt hazai berkekben az egyik legígéretesebb autóversenyző reménységnek tartják és komoly jövőt jósoltak neki új csapatában, a kamionos szakágban is. A 20 éves pilóta 2018-ban csatlakozott Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatához, a kétszeres Eb győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Teamhez.

Molnár Bendegúz a verseny után

Bendi sporttörténelmet írt: Most fordult elő először, hogy egy fiatal pilóta, aki szakágának első versenyén azonnal győzedelmeskedni tudjon.

Az amerikai truck race versenysorozat eltér az európaitól. Itt sebességkorlátozás nélkül száguldanak ovál pályán a pilóták. Az OXXO reménysége kamionversenyzői tapasztalat nélkül is megcsillogtatta tehetségét az időmérőn. Már akkor is látszott a magabiztossága, ezt végül a március 23-i fő futamon kamatoztatta, ahol első helyen ért célba, ezzel pedig elnyerte a verseny 10 ezer dolláros fődíját. Az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája egyből a közönség kedvence lett harcossága, gyors és pontos reagálásai miatt. A a verseny hivatalos kommentátorának is felkeltette a figyelmét, aki a Hungarian Top Gun titulussal illette az ifjút.

Molnár Bendegúz az amerikai kamionjában ülve

"A verseny előtt három nappal a Greenville Pickens Speedway-en ültem életemben először kamionban.  Furcsa volt a nyers erő: ezt a járművet nem csak vezetni, hanem kezelni is kell. A versenyre aztán úgy mentem oda, hogy fejben megpróbáltam mindent a lehető legjobban összerakni. Volt egy tervem, és végiggondoltam, hogy mit szeretnék elérni. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, mivel rutinos pilóták ellen fogok versenyezni, de segített a versenytapasztalatom, így hamar alkalmazkodni tudtam a pályához és a körülményekhez. Egy versenyző mindig nyerni szeretne, én is ezzel a szándékkal álltam rajthoz, de sosem gondoltam volna, hogy elsőre sikerül győznöm. Csodálatos érzés, hogy elértük ezt az eredményt!" – mondta Molnár Bendegúz.

Videoösszefoglaló a versenyről: