Na, most akkor hol lesz a Dakar 2020-ban?

Közzétéve:
2019-02-20, 13:31

Egy ideje már foglalkoztatja a terepralis társadalmat, hogy hol is rendezik a következő Dakar ralit

Néhány hete kiszivárgott az Angolai Autósport Szövetségből egy információ, miszerint az ország készen áll arra, hogy akár már jövőre vendégül lássa a Dakar-mezőnyt, és ezt erősíti az is, hogy közzétettek egy térképet a lehetséges útvonalról, amelyen Angola, Namíbia, Botswana és Dél-Afrika tűnik lehetséges helyszínnek.

Az előző sem hangzik rosszul, a napokban pedig már azok a híresztelések kaptak szárnyra, hogy Szaúd-Arábiába viszik a világ leghosszabb és legnehezebb terepversenyét. Legalábbis a Rally-Raid Network szerint, aki mértékadónak számítanak ebben a témában.

A Dakart szervező ASO már az idén is nagyon nehéz helyzetben volt, hiszen a szervező országok egymás után léptek vissza, ezért kénytelen volt egyedüli házigazdaként Peru helytállni. Tény, hogy minden idők egyik legnehezebb megmérettetése volt az idei, de sok kritikát kaptak a rendezők, hiszen korábban nem volt ilyen, hogy csupán egyetlen országban teljesítsék a távot a versenyzők.

A Szaúd-Arábiáról szóló hírek nem minősülnek újdonságnak, mert néha előtérbe kerül, mint lehetőség. A hét elején az egyik szaúdi pilóta megosztott követőtáborával egy lehetséges térképet a 2020-as Dakar útvonaláról, azzal a szöveggel, hogy az ország ötéves szerződést kötött a Dakar szervezőivel. Egy másik forrás arról számolt be, hogy Jordániába is átmegy a mezőny.

Szalay Balázs portréja

A Szalay Balázs - Bunkoczi László páros idén a 14. Dakarján indult, és ebből kilencszer célba is értek, ráadásul beállítva eddigi legjobb eredményüket huszadikként teljesítették a távot.

„Megmondom őszintén, ha bármelyik terv megvalósul a kettő közül, akkor én mindenképp szeretnék rajthoz állni a következő Dakaron. Mindenki tudja rólam, hogy szeretek új országokat felfedezni, s mindkét terv nagyon vonzó. A Mentőexpedíció című filmet – amelyben a csapatunk biztosította a szervizhátteret a saját építésű Marsjáróhoz – például Jordániában forgatták, mert az a helyszín hasonlított a legjobban a Marshoz, de az eredeti terv Namíbia volt. Szóval bármelyik verzió valósul meg, lélegzetelállító helyszíneket fedezhetünk fel magunknak” – mondta Szalay Balázs.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Opel Dakar team sajtóinformáció

Kapcsolódó írások

2019. április 18.
Harminc évig Afrikában száguldott, majd 11 évre Dél-Amerikába költözött, most pedig a világ egy teljesen új szegletébe viszik a sivatagi kihívást
Az Opel Dakar Team párosa
2018. november 09.
A Margitszigeti Casinót egy estére ellepték az autók és minden a sivatagi versenyzés körül forgott!

További hírek