szombat - 2023. szeptember 23.
17 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Négy Forma-1-es csapat vesz részt a 2023-as Goodwoodi Sebességfesztiválon

2023. május 16. | 16:50

A legendás pálya fennállásának 75. évfordulóját ünnepli idén.

2023 július 13-a és 16-a között rendezik meg az idei Goodwoodi Sebességfesztivált, melyen négy Forma-1-es istálló is tiszteletét teszi. Egy héttel a legendás esemény előtt kerül sor az F1-es Brit Nagydíjra, a csapatoknak így mindössze egy közel 200 kilométeres távot kell megtenniük Silverstone-ból.

A goodwoodi versenypálya fennállásának 75. évfordulóját ünnepli, a fesztivált pedig 30. alkalommal rendezik meg. A bemutatón a McLaren, a Mercedes, a Ferrari és a Williams Forma-1-es csapatai jelezték részvételüket.

A látogatók egy kijelölt F1-es boxutcában csodálhatják meg a királykategóriában szereplő versenygépeket, találkozhatnak a mérnökökkel és a pilótákkal. Ezen a részlegen a tudományok iránt érdeklődő fiatalok bepillantást nyerhetnek a csapatok működésének hátterébe.

A résztvevő versenyzők névsora egyelőre nem ismert, a fent említett csapatok döntésétől függ, hogy a főállású pilótáikat láthatja-e a közönség. Goodwood után egy héttel a mezőny egyébként a Hungaroringre látogat majd.

Goodwoodban a Forma-1-es alakulatok mellett lesz egyéb látnivaló is. A Le Mans-i 24 órás viadalt idén 100. alkalommal rendezik meg, a Sebességfesztiválon így főszerepet kapnak a hosszútávú versenysorozatokban érdekelt autók is. A Mahindra csapata elhozza a Formula-E-ben szerepeltett versenygépét, valamint egy hidrogénmeghajtású LMPH2G modellt is láthatnak az érdeklődők.

A Porsche a belső égésű motorok megmentéséért folytatott harc egyik élharcosa. A német vállalat szintetikus üzemanyagok használatával szeretné meghosszabbítani a hagyományos hajtóegység élettartamát. A stuttgartiak is képviseltetik magukat a Goodwoodi Sebességfesztiválon, a kilátogatók meghallgathatják a vadonatúj 718 Spyder RS hangját.

Az idei fesztiválon autóba ül Sebastian Vettel is, a négyszeres F1-es világbajnok a saját gyűjteményében szereplő versenygépeket hajtja meg Goodwoodban, a német pilóta Nigel Mansell világbajnok Williamsét és Ayrton Senna 1993-as McLarenét is megmutatja a közönségnek.

Vince Mignott/MB Media / Getty Images
Katasztrofális az időjárás a hétvégi F1-es futam környékén: Elmoshatja az eső a versenyt Ütős: Honda Civic Type R (2023) - Teszt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!