„Nem telhet el több versenyhétvége futam nélkül!” – vallja az M4 Sport televíziós csatorna. A hétvégével kezdetét veszi egy különleges sorozat, amely keretein belül archív felvételek segítségével felelevenítik a nagy klasszikus futamokat.  Most vasárnap /2020.04.05/ 14 órai kezdettel az 1993-ban megrendezett Európa Nagydíjat vetítik le, miután a csatornának sikerült megegyeznie a Forma-1 jogait birtokló Liberty Mediával és azokon a hétvégéken, amelyeken a korábbi tervek szerint tartottak volna futamot, mostantól végignézhető egy-egy a legendás futamok közül.

1993-as F1-es Európa Nagydíj

A csatornaigazgató Székely Dávid elmondta, hogy igyekeznek mindig arról a helyszínről választani futamot, ahol az adott hétvégén idén eredetileg is tartottak volna versenyt. Most a Vietnámi Nagydíj következne, de miután ott korábban még nem rendeztek futamot, így a 93-as Európa Nagydíjra esett a választás. Az M4 Sportnál a sportág nagy pillanatainak a felelevenítésével kívánnak hozzájárulni a csatorna nézői szórakozásához ezekben a nehéz időkben.

Mitől lehet izgalmas végigizgulni a 27 évvel ezelőtt Angliában megrendezett futamot? 1993-ban ez volt az egyetlen futam, amelyet Európában tartottak, a hétvégét pedig a zuhogó eső jellemezte. Csupán az időmérő alatt állt el hosszabb időre, de a visszatérő csapadék a versenyt igencsak kaotikussá tette. Az indulók egy része nem is ért célba. Hogy ki nyerte a futamot, természetesen nem árulom el, de azt igen, hogy olyan nevek csatáját követhetjük végig vasárnap, mint Ayrton Senna, Alain Prost, Damon Hill vagy Michael Schumacher.