Nem maradnak F1-es futam nélkül az M4 Sport nézői a versenyhétvégéken

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-03-31, 14:01

Most vasárnap a legendás 1993-as Európa Nagydíjat vetíti le a csatorna, hogy a sportág szerelmesei ne maradjanak futam nélkül az elhalasztott 2020-as szezon kezdetéig sem.

„Nem telhet el több versenyhétvége futam nélkül!” – vallja az M4 Sport televíziós csatorna. A hétvégével kezdetét veszi egy különleges sorozat, amely keretein belül archív felvételek segítségével felelevenítik a nagy klasszikus futamokat.  Most vasárnap /2020.04.05/ 14 órai kezdettel az 1993-ban megrendezett Európa Nagydíjat vetítik le, miután a csatornának sikerült megegyeznie a Forma-1 jogait birtokló Liberty Mediával és azokon a hétvégéken, amelyeken a korábbi tervek szerint tartottak volna futamot, mostantól végignézhető egy-egy a legendás futamok közül.

1993-as F1-es Európa Nagydíj

A csatornaigazgató Székely Dávid elmondta, hogy igyekeznek mindig arról a helyszínről választani futamot, ahol az adott hétvégén idén eredetileg is tartottak volna versenyt. Most a Vietnámi Nagydíj következne, de miután ott korábban még nem rendeztek futamot, így a 93-as Európa Nagydíjra esett a választás. Az M4 Sportnál a sportág nagy pillanatainak a felelevenítésével kívánnak hozzájárulni a csatorna nézői szórakozásához ezekben a nehéz időkben.

Mitől lehet izgalmas végigizgulni a 27 évvel ezelőtt Angliában megrendezett futamot? 1993-ban ez volt az egyetlen futam, amelyet Európában tartottak, a hétvégét pedig a zuhogó eső jellemezte. Csupán az időmérő alatt állt el hosszabb időre, de a visszatérő csapadék a versenyt igencsak kaotikussá tette. Az indulók egy része nem is ért célba. Hogy ki nyerte a futamot, természetesen nem árulom el, de azt igen, hogy olyan nevek csatáját követhetjük végig vasárnap, mint Ayrton Senna, Alain Prost, Damon Hill vagy Michael Schumacher.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek