Még az sem tudta a szervezők és a résztvevők kedvét szegni, hogy az előző napokban leesett nagy mennyiségű csapadék hatására némileg át kellett tervezni a verseny nyomvonalát. Az előzetesen jelzett létszámból végül 53-an rajtoltak el, ez pedig abszolút rekord. A szépszámú nemzetközi mezőnyben komoly párharcok alakultak ki, a publikum legnagyobb örömére!

Az első nap meglepetése volt, hogy a motorosoknál címvédő Kárpáti Péter technikai problémái miatt már hamar komoly hátrányba került. Egy nap után a Moto kategóriában (motor/quad) a szlovák Jozef Oprchal állt az élen, honfitársa, Bodor Róbert előtt, a harmadik helyen alig lemaradva a Soós Péter várta a folytatást - utóbbi vezetett a quadok között.

sárban versenyző quad a Rierside Baja-n

Szombaton tovább folytatódott a tusakodás az első helyért, melyet végül Juraj Vargának sikerült megszereznie - mindösszesen négy (!!) másodperc előnnyel Soós Péter ellenében, aki a második helyezése mellett egyben a legjobb honfitársunkként is zárt. A harmadikként a pénteki éllovas Jozef Oprchal ért célba.

Syde by Syde jármű a Riverside Baja-n

A side by side kategóriában az egész verseny alatt nagy lengyel fölény mutatkozott: az első nap után a Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz duó állt az legfelső pozícióban Artur Brzozowski - Maciej Piotr Albinowski, és a Marek Kubiczek - Artur Janda kettőse előtt.

Szombaton tovább folytatódott a lengyel dominancia, és a Tomasz Bialkowski - Dariusz Baskiewicz páros végül kétperces előnnyel végzett az élen Artur Brzozowski és Maciej Piotr Albinowski duója ellenében. A dobogó harmadik fokára az egyúttal legjobb magyar páros büszke címét is begyűjtő Molnár Balázs és Molnár Gabriella ért oda.

Rivrside Baja-n versenyző motoros oldalról fotózva

Az autósoknál pénteken Miroslav Zapletal és Marek Sykora nyitott az élen, őket követte Wlodzimierz Grajek - Piotr Brakowiecki és Pawel Molgo - Janusz Jandrowitz párosa. A magyar színeket Varga Imre - Toma József képviselte legjobban. Szombatra Miroslav Zapletal és Marek Sykora újfent legyőzhetetlennek bizonyult, a verseny hét szakaszából ötöt behúzva állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Mögöttük Zdenek Porizek - Pavel Vaculik páros végzett, míg a harmadik helyre Grajek Wlodzimierz és Piotr Brakowiecki fért még fel. A legjobb magyarok címet végül Varga Imre és Toma József szerezte meg, akik mellette kategóriagyőzelmet és abszolút negyedik helyet is szereztek.

A verseny végeztével Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervező és MAMS / I.O.B.C. szakágvezető elmondta, hogy nagy büszkeség tölti el attól, amit a hétvégén látott és tapasztalt. A sportvezető kihangsúlyozta, hogy a futamon induló 53 jármű és az őket vezető pilóták egyértelműen jelzés értékkel bírnak, hiszen az elmúlt esztendők egyik legkomolyabb mezőnye is azt bizonyítja, hogy az MNASZ/MAMS által bonyolított tereprali bajnokság, és vele együtt a hazai sportág is jó irányba halad.