Side by Side a Riverside Baján

Közzétéve:
2019-05-07, 07:42

Hétvégén ismét elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket a hazai tereprali szerelmesei, hiszen jön a CEZ/I.O.B.C. Magyar tereprali bajnokság következő futama

A Riverside Baja sok szempontból örömteli a szurkolóknak: tekintélyes létszámú és szerkezetű, színvonalas nemzetközi mezőny vág neki a bajnokság második állomásának! Noha ez a verseny nem tekint vissza hosszú tradíciókra, mégis különleges a pilóták számára. Már-már hagyomány, hogy vagy a futam megy vendégségbe, vagy más szakágak kiválóságaival együtt zajlik a csapatás. 

2018-ban pedig újabb érdekességet sikerült meghonosítani a szervezőknek, ugyanis a motorosok mezőnyének reaktiválására az endúrósok legjobbjait is sikerült becsábítani a „játékba”. Idén sem lesz ez másként, de Garamvölgyi Zoltán szerint nem csupán a motorosok miatt lesz érdemes ellátogatni a hétvégén Magyargencsre.

Endúró motor a Magyargencsi erdőben

„Idén már az ötödik Riverside Baját rendezzük, és visszatérünk a jól bevált útvonalra, amely során az összes klasszikus települést érinteni fogja a mezőny. Magyargencs lesz a verseny szíve, itt lesz a szervízpark, de a pénteki szelektív szakaszokon mindhárom alkalommal Kemeneshőgyészről rajtolnak majd el a fiúk és a lányok” - mondta Garamvölgyi Zoltán.

side by side buggy a terepen

„A szombati napon már az összes rajt és a befutók is Magyargencsen lesznek, de Kemenesszentpéter, Pápoc, Kemenesmagasi és Kemeneshőgyész is szerepel a 70 km hosszú, kemény küzdelmet ígérő szelektív szakaszban, amelyet először kétszer az óramutató járásával ellentétesen, majd kétszer azzal megegyező irányban kell teljesíteni a résztvevőknek. Remek hír, hogy ismételten rekordot döntöget a nevezői létszámunk, öt ország több mint hatvan versenyzője fogja tovább öregbíteni a Riverside Baja hírnevét” - folytatta Garamvölgyi Zoltán.

Kétkerekező tereprali autó a Riverside Baján

A sportvezető azt is elmondta, hogy az elmúlt napok rideg és csapadékos időjárása után egyaránt bízik a jó időben és a jó hangulatban. Ez utóbbival egészen biztosan nem lesz probléma, hiszen a díjkiosztó lezárásaként az egész mezőny együtt vacsorázik majd a magyargencsi hadtörténeti park pincéjében - hála Németh Sándor támogatónak, valamint a versenynek helyt adó települések polgármestereinek. A MAMS/I.O.B.C. szakágvezetője az esélyeket illetően nem bocsátkozott mély jóslatokba, de annyit azért elárult, hogy minden kategóriában nagy csatákra számít - a T1-es járgányok és a buggy-k között különösképpen.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Kapcsolódó írások

Yamaha Side by Side Garamvölgyi Zolival a volánnál
2019. április 24.
Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt esztendők egyik legjobb idénykezdetén van túl a MNASZ/MAMS Tereprali sorozat
Sárban csatázó terepjáró és syde by syde jármű
2019. május 13.
Sikeresen lezajlott a CEZ/MNASZ/I.O.B.C. tereprali sorozat második fordulója, az ötödik Riverside Baja

További hírek